Приготуйте малинове варення без варіння: вишукана страва займе усього п'ять хвилин
Літо дарує нам багато свіжих ягід, і малина займає особливе місце серед них. Вона не тільки смачна, але й надзвичайно корисна. Якщо хочете зберегти максимум корисних властивостей і заощадити час, спробуйте приготувати малинове варення за п'ять хвилин. А якщо додати інші фрукти, отримаєте декілька вишуканих страв.
Цей рецепт дозволяє швидко приготувати варення, зберігаючи при цьому більшість корисних властивостей малини.
Інгредієнти:
-
Малина – 1 кг
-
Цукор – 800 г
-
Сік одного лимона
Приготування:
-
Промийте малину під холодною водою і обсушіть її.
-
Перекладіть малину в каструлю, додайте цукор.
-
Розітріть ягоду вінчиком до кашоподібного стану.
-
Поставте каструлю на середній вогонь і варіть, постійно помішуючи, близько 5 хвилин.
-
Помістіть варення в стерилізовані банки і закатайте.
Малинове варення з лимоном і розмарином
Цей варіант підійде для любителів експериментів. Розмарин додає варенню незвичайний аромат і смак.
Інгредієнти:
-
Малина – 500 г
-
Цукор – 300 г
-
Розмарин – 1 гілочка
-
Сік і цедра одного лимона
Приготування:
-
Змішайте малину, цукор, розмарин, лимонний сік і цедру в каструлі.
-
Готуйте на середньому вогні, помішуючи, доки малина не почне розпадатися (приблизно 5 хвилин).
-
Видаліть гілочку розмарину, подрібніть малину на пюре блендером.
-
Доведіть варення до кипіння і варіть ще кілька хвилин.
-
Закручуйте в стерилізовані банки.
Малинове варення з імбиром та апельсином
Цей рецепт стане в пригоді в осінньо-зимовий період, коли варення може допомогти боротися із застудою.
Інгредієнти:
-
Малина – 500 г
-
Цукор – 300 г
-
Тертий імбир – 1 ч.л.
-
Сік і цедра одного апельсина
Приготування:
-
Змішайте малину, цукор, імбир, апельсиновий сік і цедру в каструлі.
-
Готуйте на середньому вогні, помішуючи, доки малина не почне розпадатися (приблизно 5 хвилин).
-
Доведіть до кипіння і варіть ще кілька хвилин.
-
Закручуйте в стерилізовані банки.
Малинове варення без варіння
Якщо ви хочете зберегти всі корисні властивості малини, спробуйте приготувати варення без варіння. Але пам'ятайте: його потрібно зберігати в холодильнику і з'їсти протягом кількох днів.
Інгредієнти:
-
Малина
-
Цукор
-
Лимонний сік
Приготування:
-
Розімніть малину у великій мисці.
-
Додайте цукор і лимонний сік, ретельно перемішайте.
-
Дайте суміші постояти близько години, щоб малина виділила сік.
-
Використовуйте варення як начинку для десертів або смузі.
Раніше ми розповідали, що До супермаркетів можна не йти: як самому зробити бульйонні овочеві кубики, рецепт
Також, Навіщо платити більше? Рецепт консервації кабачків, щоб вони були схожі на ананаси