Салат із пекінської капусти, який стане окрасою столу: готується дуже просто
Пекінська капуста користуєтсья великою повагою і любов’ю серед кулінарів і господинь. Пекінську капусту смажать, запікають, маринують, додають у борщі і, звісно салати.
Пекінська капуста допомагає організму боротися з сезонними хворобами і стресами. В ній вдвічі більше вітаміну С, ніж у білокачанній. У 100 г пекінської капусти міститься 45% денної норми цього вітаміну. Він покращує засвоєння заліза, підвищує імунітет, стимулює виробництво лейкоцитів в крові та сприяє мінералізації кісток.
Салат із пекінської капусти.
За словами дієтологів, якщо включати пекінську капусту 2-3 рази на тиждень у раціон, це допоможе стимулювати обмінні процеси, поліпшити склад крові, очистити організм від шкідливих речовин.
Одним з самих простих і корисних способів вживання пекінської капусти є салати. Вони можуть бути з найрізноманітнішими інгредієнтами і заправками.
Салати із пекінської капусти можна і треба готувати до святкового столу. Наприклад, з додаванням курячого філе і апельсина.
Для приготування такого салату знадобляться такі інгредієнти: пекінська капуста, твердий сир – 300 г, варені яйця – 5 шт, курче філе запечене, два апельсини, майонез.
Викладаємо салат шарами. Щоб було зручно і красиво, можна використати кулінарне кільце. Його можна купити або зробити власноруч зі щільної фольги.
Пекінську капусту потрібно нарізати, але не дрібнити. Додаємо сіль, перець, за бажанням часник і додаємо трохи майонезу. Перемішуємо і викладаємо суміш першим шаром.
Салат із пекінської капусти.
Другий шар салату – куряче філе, нарізане кубиками.
Третій шар салату – потретий на великій терці сир з додаванням майонезу.
Варені яйця необхідно натерти на дрібній терці, додати майонез і викласти наступним шаром.
Апельсин чистимо, ріжемо на кубики і викладаємо останнім верхнім шаром салату.
Як приготувати салат "Цезар" смачніше, ніж у ресторані.
Рецепт соковитого салату із пекінської капуусти за 5 хвилин: секрет в одному інгредієнті.
Оригінальний салат із пекінської капусти: рецепт, який здивує навіть гурманів.