Салат з пекінської капусти: швидкий рецепт з мінімумом інгредієнтів
Салат із пекінської капусти може бути смачним та корисним додатком до раціону або ж чудовим доповненням до святкового столу, пише Politeka.net.
Щоб зберегти максимальну кількість корисних речовин, рекомендується споживати пекінську капусту свіжою або легко обробленою.
Саме тому салат із пекінської капусти за цим рецептом такий популярний. Адже він дуже швидко і просто готується, а в своєу складі має корисні і свіжі продукти.
Мова йде про салат із пекінської капуста з огірком і яйцем.
Салат із пекінської капусти.
Для його приготування знадобляться пекінська капуста – 300 гр, 3 яйця, огірок, зелена цибуля, майонез, сметана або несолодкий йогурт.
Для приготування салату необхідно яйця відварити. Після охолодження очищаємо їх від шкаралупи й нарізаємо кубиками. Зі свіжої пекінської капусти знімаємо верхні, обвітрені листи й тонко нарізаємо.
Огірок нарізаємо кубиками. У мисці з’єднуємо огірки з пекінською капустою та порізаними яйцями. Зелену циблю теж нарізаємо і додаємо до салату.
От і все, салат можна заправляти. Можна майонезом, а можна поєднати його зі сметаною. Також можна використати часник. Додати сіль і перець.
Салат із пекінської капусти.
Якщо хочеться, щоб салат вийшов більш дієтичним, можна взяти несолодкий йогурт. Також салат із пекінської капусти буде дуже гарно смакувати з росілинною олією із соком лимона. Крім того, можна додати трохи гірчички – у зернах, гострої або м’якої. Все залежить від власних уподобань.
Зазначимо, що пекінська капуста має низьку кількість калорій та вуглеводів, що робить її чудовим вибором для тих, хто слідкує за своєю вагою.