Секрет ідеальної смаженої картоплі: Клопотенко розкрив свій рецепт
![Секрет ідеальної смаженої картоплі: Клопотенко розкрив свій рецепт Секрет ідеальної смаженої картоплі: Клопотенко розкрив свій рецепт](https://thumbor.scandalist.com.ua/T2mJUAMQ6p9SFHxMfDyYOSezFUo=/800x400/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F572679d3e0a3c4e46527de2c6591514e.png)
Переможець одного з сезонів шоу "Мастер Шеф", відомий шеф-кухар, ресторатор Євген Клопотенко показав, як правильно смажити картоплю, щоб вона мала ідеальну золотисту скоринку.
По-перше, для приготування ідеальної смаженої картоплі потрібно брати сковорідку побільше та не смажити одразу дуже велику кількість картоплі. По-друге, сковорідку попередньо треба дуже добре розігріти – це дуже важливо.
Картоплю можна нарізати будь-якими шматочками, як вам більше подобається. Клопотенко нарізав кільцями або півкільцями.
Смажити картоплю Євген Клопотенко радить на суміші олії та вершкового масла: розтоплюємо приблизно 40 г масла та додаємо 30 г соняшникової чи оливкової олії. Для аромату можна додати цілий очищений зубчик часнику.
Викладаємо на розігріту пательню нарізану картоплю та смажимо до золотистої скоринки з обох боків. Для цього важливо не надто часто перевертати картоплю. Можна робити так: накрили кришкою, готуємо 5 хвилин, помішали, знову накрили і так приблизно за 20 хвилин у вас вийде ідеальна смажена картопля.
Клопотенко додає сіль і мелений перець за смаком уже до готової смаженої картоплі.
"Ідеальна картопля — це просто. Записуйте, закарбовуйте, зберігайте", – наголосив "Мастер Шеф" Євген Клопотенко.