Смачна і корисна закуска: Боржемська зі "Зважені та щасливі" поділилася рецептом форшмаку
На своїй сторінці в Instagram Марина Боржемська зі "Зважені та щасливі" розповіла, як приготувати форшмак. Ця закуска з оселедця не лише смачна, а й корисна.
Для цього рецепту експерт "Зважені та щасливі" Марина Боржемська бере такі інгредієнти:
- 1 слабосолений оселедець
- 1 маленька цибулина
- 1 варене яйце
- половина зеленого яблука
- 50 г м’якого вершкового масла
- сік половини лимона
- мелений чорний перець
Подавати форшмак Марина Боржемська зі "Зважені та щасливі" радить разом із житнім хлібом.
Спершу зірка "Зважені та щасливі" Марина Боржемська чистить рибу, виділяє філе та дрібно його нарізає до стану фаршу.
Цибулю, яблуко та яйце натираємо на дрібній тертці та додаємо до подрібненої риби. Сюди ж додаємо розмʼякшене вершкове масло і перемішуємо.
У кінці заправляємо форшмак чорним меленим перцем і лимонним соком, знову перемішуємо і подаємо зі шматочком житнього хліба.
Раніше експерт "Зважені та щасливі" Марина Боржемська розповіла, що спеції не лише можуть надати страві якогось особливого нестандартного смаку, але й приносять очевидну користь для здоров'я. Наприклад, за її словами, чорний і червоний перець, крім того що роблять страву пікантною, сприяють профілактиці ракових захворювань, допомагають організму берегтися від застуди, сприяють зміцненню кісток і нормалізації згортання крові.