Цей капусняк з квашеної капусти підкорить смаком: господиня поділилася секретом
Як зварити капуснякдійсно смачно розповіли на сторінці кулінарного блогу Mykitchen.in.ua.
Для капусняка знадобляться такі інгредієнти: Курка 700г, Картопля 8шт., Квашена капуста 400г (вага без соку), Пшоно 100г, Цибуля 1шт., Морква 1шт., Томатна паста 3 ст.л., Перець чорний горошком 4шт., Перець духмяний горошком 4шт., Лавровий листок 1шт., Сіль, Суміш перців мелена, Зелень.
Перший крок у приготуванні капусняка - Варимо бульйон.
«Для цього шматочки курки ретельно промиваємо під проточною водою. Заливаємо холодною водою та ставимо варити, від моменту закипання варимо 1год (якщо у нас курка) або 1.5год (якщо свинина, телятина...). Коли бульйон закипить знімаємо з нього піну, що періодично утворюється. Поки вариться бульйон, готуємо овочі», - порадила авторка кулінарного блогу.
Для цього спочатку нарізаємо картопю кубиками середнього розміру. Потім необхідно віджати капусту від зайвого соку, заливаємо кип'ятком та залишаємо на 5хв.
Капусту відкидаємо на друшлаг, якщо потрібно, то злегка віджимаємо, нарізаємо.
«Якщо вам подобаються довгі кусочки капусти, то можна і не нарізати», - зазначила фудблогерка.
Капусняк з квашеної капусти.
Далі - пшоно промиваємо холодною водою, цибулю нарізаємо кубиками, а моркву тремо на крупній терці.
Наступний крок -обсмажуємо цибулю з морквою на олії до готовності, додаємо томатну пасту та готуємо ще 5 хвилин під кришкою. Часник і зелень дрібно нарізаємо.
«Коли бульйон готовий, витягуємо м'ясо. Додаємо у бульйон картоплю, даємо закипіти, знімаємо піну. Відразу додаємо капусту та пшоно. Нехай вариться 30 хвилин», - розповіла господиня про хід приготування капусняка.
Капусняк з квашеної капусти.
Потім, якщо потрібно, відділяємо м'ясо з бульйону від кісток.
«Додаємо протушену цибулю, моркву з томатною пастою. А також часник, м'ясо, сіль, спеції та зелень. Хай вариться ще 10-15 хвилин на малому вогні», - зазначила про останній кроки у приготуванні капусняка фудблогерка.
Капусняк смачно подавати зі сметаною.
Салат із пекінської капусти - надшвидкий рецепт.
Леся Нікітюк похвалилася ідеально тонкими млинцями - секрет приготування.
Салат "Чоловічі сльози" - Ольга Сумська розповіла рецепт страви, перед якою ніхто не встоїть.