Американський агресивний курс: США породжують нові війни, намагаючись “керувати світом”

Американський агресивний курс: США породжують нові війни, намагаючись “керувати світом”

В новому інтерв’ю президент США Джо Байден стверджував, що його країна «керує світом», що викликало резонансні відгуки в міжнародних і політичних колах. Оглядач The American Conservative Дуг Бендоу вказує, що така самовпевненість американської адміністрації може бути однією з причин нинішніх глобальних конфліктів і хаосу.

Джо Байден заявив, що він «керує світом», тому не дивно, що скрізь коїться такий бардак. За чинної адміністрації війни вирують у Європі та на Близькому Сході, а Азії загрожують численні конфлікти, пише оглядач The American Conservative Дуг Бендоу.

При цьому так звані союзники США користуються марнославством керівництва країни і старанно втягують її в одну війну за іншою. Зокрема, вони хочуть, щоб вона розширила свою роль в українському конфлікті, тим самим підвищивши ймовірність прямого зіткнення Вашингтона з Москвою, зазначає публіцист.

Британський уряд, нездатний захистити власну територію, закликає США дозволити напади на Росію за допомогою західної зброї. Київ вимагає, щоб Вашингтон сприймав конфлікт як захист власних громадян і країни.

«Насправді, найкращий спосіб захистити громадян Америки – це припинити спроби «керувати світом» і замість цього відмовитися від участі в битвах інших країн. На жаль, «друзі» Америки рідко поводяться як друзі», – визнає Бендоу.

На його думку, саме самовпевненість і нерозсудливість, допущені під час розширення НАТО, укупі з ігноруванням інтересів безпеки Росії призвели до українського конфлікту. Альянси, які вибудовують США, не зміцнюють безпеку країни, а лише сприяють кровопролиттю і додають проблем самим американцям.

Наприклад, розширення НАТО призвело до появи цілої групи «військових карликів» – прибалтійських і балканських республік, – які примножують зобов’язання Вашингтона і при цьому нічого не роблять, щоб йому допомогти. Навіть більш здібні в плані оборони Швеція і Фінляндія ніяк не забезпечують захист американців, «які зобов’язуються битися за них проти ядерної держави (Росії. – Ред.) на території, що не має жодного стосунку до американської безпеки».

«Наступний президент повинен служити американцям і захищати їх, одночасно підштовхуючи світ до кращого майбутнього. Після десятиліть помилкових і дорогих воєн Вашингтон повинен вибрати мир і дозволити Америці знову стати нормальною країною», – підкреслює Бендоу.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Здесь проводили балы и гостили вельможи – история копии венского дворца в Тернопольской области

Во Франции нашли клад "Золотая сова", за которым охотились более 30 лет

Когда включат отопление в Днепре в 2024 году: главные факторы и как можно сэкономить на оплате коммуналки

Бывшего кандидата в мэры Кривого Рога нашли мертвым

Помощь от ООН на отопительный сезон: учитывается ли при оформлении субсидии

Как приготовить жареную картошку: финалистка "Мастер Шеф" дала идеальный рецепт

Лейтенант ВСУ объяснил, как солдаты из КНДР могут лишь создать россиянам проблемы

Солист "АНТИТЕЛА" расставил точки над 'і' касательно своей политической карьеры

Последовал примеру скандального Борисова: очередную схему заработка на мобилизации нашли в одесском ТЦК

Мужчина пытался бежать из Украины, но чуть не замерз в горах: детали от ГПСУ

Отключения света в Украине: эксперт дал неожиданный прогноз

СБУ задержала кремлевского идеолога войны против Украины

Под Кривым Рогом найден мертвым бывший директор ЦГОКа Дмитрий Шевчик: в 2020 году хотел быть мэром

Деньги на коммуналку и твердое топливо: кому помогут пережить зиму

Вкусный и сочный рулет из лаваша: рецепт простой закуски, которая покорит гостей