Пиріг з м'ясом та картоплею: класика з новою подачею від "Мастер Шефа" Глинської
Переможниця та екс-суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася смачним рецептом картопляного пирога з начинкою.
Пиріг ідеально підходить для сімейних вечерь або кількох трапез. Тісто виходить м'яким, а начинка – ароматною та соковитою. Чудовий вибір для холодного вечора!
Інгредієнти:
- 200 мл молока
- 10 г цукру
- 5 г солі
- 360 г борошна
- 5 г дріжджів швидкорозчинних
- 30 мл олії
- 1 жовток
- 10 мл молока
- 500 г відвареної картоплі
- 500 г яловичого фаршу
- 3 цибулини
- Сіль та перець за смаком
- Олія для смаження
Приготування:
У тепле молоко додайте цукор, сіль, борошно та дріжджі, замісіть тісто. Влийте масло, ще раз вимішайте і залиште тісто підніматися на 1 годину в теплому місці, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.
Поки тісто підходить, обсмажте дрібно нарізану цибулю на олії до м'якості. Додайте яловичий фарш, посоліть, поперчіть і злегка обсмажте. Змішайте фарш із нарізаною картоплею і дайте начинці охолонути.
"Мастер Шеф" Глинська додає, розділіть тісто на дві частини, одна з яких має бути трохи більше за іншу. Розкотіть більшу частину тіста і викладіть на неї начинку. Накрийте розкатаною другою частиною тесту.
Скріпіть краї пирога, зробіть невеликий отвір у центрі, накрийте рушником та залиште підходити на 30 хвилин. Змастіть пиріг сумішшю жовтка і молока, випікайте 30 хвилин при температурі 180°C, радить "Мастер Шеф" Глинська.