Рецепт домашніх цукерок із горіхами від переможниці "Мастер Шеф": краще за магазинні
Переможниця та колишня суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська, показала, як приготувати домашні карамельні цукерки-щербет із горіхами.
"Це суперсмачно, просто зупинитися неможливо, якщо ви це скуштуєте", – радить зірка "Мастер Шеф".
Для приготування щербету з горіхами "Мастер Шеф" Ліза Глінська бере такі інгредієнти:
- цукор - 300 г
- мед або глюкозний сироп - 50 г
- сіль - 3 г
- вершки жирні (30-35%) - 300 г
- вершкове масло 82% - 50 г
- горіхи (фундук, мигдаль або арахіс) - 200 г
У сотейнику "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змішує вершки з медом, вершковим маслом, цукром і сіллю, перемішує та ставить на плиту. Проварюємо суміш до температури 135 градусів (перевіряємо за допомогою кулінарного термометра), постійно помішуючи лопаткою.
Горіхи зірка "Мастер Шеф" попередньо обсмажує: викладаємо їх на деко та відправляємо в розігріту до 165 градусів духовку приблизно на 12-13 хвилин у режимі підігріву зверху та знизу (або лише знизу).
Нагріту вершкову масу з сотейника переливаємо в чашу міксера та збиваємо насадкою "пелюстка" на малих обертах приблизно 10 хвилин. Після цього додаємо обсмажені горіхи та перемішуємо.
На загорнуту в харчову плівку дошку "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська ставить форму без дна розміром 18х18 см, змащену вершковим маслом, і викладає в неї карамельно-горіхову масу.
Для застигання відправляємо щербет у холодильник мінімум на 5 годин, а потім дістаємо з форми та нарізаємо. Готові цукерки зберігаємо в холодильнику.