Вафельний торт по-новому: шеф-кухар дала покращений рецепт десерту з дитинства
Вафельний торт зазвичай готують зі згущеним молоком у якості крему, тут воно теж є, але додатково ми удосконалимо його шоколадом і горішками.
Рецептом вафельного торту з шоколадним фаджем (тягучою помадкою) поділилася шеф-кухар Валентина Кущ.
"Дуже легко і швидко! Справиться кожний. А ще без випічки, що просто кайф", – радить шеф-кухар.
Для приготування вафельного торту з шоколадним фаджем нам знадобляться такі інгредієнти:
- коржі вафельні - 3-4 шт.
- шоколад чорний - 250 г
- згущене молоко - 200 г
- масло вершкове - 20 г
- горіхи (будь-які) - 100 г + 80 г для обсипки
Для глазурі беремо:
- шоколад - 150 г
- вершки - 30 г
- масло вершкове - 20 г
Шоколад зі згущеним молоком і вершковим масло ставимо на водяну баню, так щоб миска не торкалася води, та розтоплюємо до однорідності. До шоколадно-молочної суміші додаємо горішки, дрібно порізані ножем, і перемішуємо.
"Поріжте дрібніше, ніж у мене на відео, буде легше мазати коржі", – пояснила шеф-кухар.
Збираємо торт, перемащуючи вафельні коржі шоколадним фаджем. Верхній корж змащувати не потрібно, зверху на нього ставимо якийсь вантаж, наприклад дошку, та відправляємо на годину в холодильник.
Щоб приготувати глазур, просто розтоплюємо до однорідності шоколад із вершками та вершковим маслом. Зверху та з боків вкриваємо торт шоколадною глазурʼю та для декору присипаємо його подрібненими горішками.