Замість звичайних котлет: переможниця "Зважені та щасливі" дала рецепт соковитих мітболів
Переможниця "Зважені та щасливі", дієтолог Юлія Науменко на своїй сторінці в Instagram розповіла, як приготувати мітболи в вершковому соусі з грибами і овочами.
"В мене для Вас є смачний рецепт вечері. Доступна їжа може бути смачною, іноді не варто заморочуватись з рецептами щоб було різноманіття", – відзначила зірка "Зважені та щасливі.
Щоб приготувати соковиті мітболи у вершковому соусі з грибами і овочами, на одну порцію переможниця "Зважені та щасливі" бере такі інгредієнти:
- фарш із курячого філе - 100 г
- цибуля ріпчаста - 30 г
- печериці - 50 г
- броколі - 100 г
- томатна паста - 1 ст.л.
- сметана або вершки - 1 ст.л.
- часник, сіль і спеції - за смаком
- олія оливкова - 1 ч.л.
Змішуємо курячий фарш із подрібненою цибулею, сіллю, спеціями та формуємо з нього невеликі кульки-мітболи.
На розігрітій сковороді, змащеній 1 ч.л. олії, переможниця "Зважені та щасливі" Юлія Науменко обсмажує нарізані печериці. Викладаємо до грибів мітболи та на маленькому вогні обсмажує до золотистої скоринки.
Далі додаємо в сковорідку суцвіття броколі, вливаємо трішечки води та тушкуємо приблизно 5 хвилин.
Для соусу зірка "Зважені та щасливі" змішує 100 мл теплої води зі сметаною та томатною пастою. Заливаємо мітболи соусом і тушкуємо під кришкою ще приблизно 10 хвилин.