Штрафи та покарання: чи можуть вимагати гроші за ввімкнене освітлення, подробиці

Штрафи та покарання: чи можуть вимагати гроші за ввімкнене освітлення, подробиці

Існують кілька поширених міфів щодо освітлення салону автомобіля, які водії часто сприймають як правду. Багато людей вважають, що включене внутрішнє світло може призвести до неприємностей або навіть проблем на дорозі. Стало відомо, чи можуть виписати штрафи за ввімкнене освітлення салону в авто.

Однак обмеження на використання світла у салоні автомобіля — рідкість. Штрафи за це так само. У більшості країн такі правила практично не існують. Наприклад, лише в деяких штатах США є винятки, коли обмежено використання салонного світла під час водіння та можуть виписати штраф. Аналогічні правила існують і в Японії, особливо вночі, але такі обмеження є винятком, а не правилом.

Тим не менш, включене освітлення в салоні авто може створювати певні труднощі для водія, ускладнюючи огляд дороги та моніторинг дорожньої обстановки. Світло може створювати відблиски на вітровому склі, що впливає на чіткість візуального сприйняття навколишнього середовища.

Зазвичай, освітлення всередині автомобіля вмикають лише під час короткочасної стоянки. Важливо пам'ятати про необхідність його вимкнення перед тим, як залишити машину, адже забутий у включеному стані світильник може швидко спустошити акумулятор.

Тим часом у Верховній Раді зареєстровано законопроект, що передбачає посилення відповідальності за порушення певних правил дорожнього руху та зміну підходу до фіксації перевищення швидкості. Хочуть ввести нові штрафи та збільшити вже існуючі.

Депутати пропонують збільшити відповідальність водіїв у сфері безпеки дорожнього руху, зокрема, встановити штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 700 грн) за використання шин, які не відповідають сезону.

У випадку повторного порушення сума штрафу становитиме від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів (від 3 400 - 8 500 грн) з позбавленням права керування авто від 3 до 6 місяців.

Джерело: Liverpoolecho.

Останні новини в Україні:

Поделиться сюжетом

Последние новости

Даже в общежитиях действует: украинцы заработали право на 75% скидки по коммуналке

Тарифы на электроэнергию в октябре: энергетики рассказали, для кого они изменятся

«Упал, как мешок»: бывший Лободы отчаянно прыгнул со сцены

Наконец-то модно поедим: Dolce & Gabbana открыла свое первое кафе

Украина может победить рф если будет действовать, как Израиль: экс-министр обороны Великобритании рассказал, как переломить ситуацию в войне

В ГУР сообщили о подрыве военного преступника в Энергодаре

Какие Суперстары купить в адидас?

В Генштабе ВСУ раскрыли подробности удара по российской нефтебазе

Школьников будут держать в ежовых рукавицах: запретят то, к чему привыкли годами

"Но очень болит": песня Пономарева "Офицеры" довела людей до слез

Обменники готовятся покупать доллары по новому курсу: на валютный рынок повлияет несколько факторов

Безлимитный интернет снова за копейки: "Киевстар" восстановил популярную услугу

Рецепт диетического майонеза от судьи "Мастер Шеф" Хименеса-Браво: быстро и вкусно

"Предатель": Потап похвастался работой в Барселоне и получил острый вопрос

Скорость интернета можно увеличить всего за 10 минут: простой трюк с Wi-Fi роутером