Бізнесмени Носови через сплату податків у Криму фінансують агресора - розслідування

Бізнесмени Носови через сплату податків у Криму фінансують агресора - розслідування

Деякі українські бізнесмени продовжують фінансувати країну-терориста, йдеться про Володимира та Костянтина Носових, які не припинили бізнес в окупованому Криму.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

Hocoв Володимир Миколайович та Носов Костянтин Володимирович в АР Крим володіють підприємством "ТОВ "Бластко" (ІПН 3128097633). Основний вид діяльності - виробництво вибухових речовин. У власності батька та сина було підприємство "ТОВ "СК Блакитна Затока", ліквідовано 12.12.23. "СК Блакитна Затока" займалася готельним бізнесом в АР Крим. Підприємства сплачували до скарбниці окупаційної адміністрації Криму. Також прикладом зв'язку Володимира Носова з бізнесом окупованого Криму може бути і те, що він є співзасновником "КРИМБОЛГАРСЕРВІС" разом із Янакі Миколою, який перебуває під санкціями РНБО.

Родина Носових має багато підприємств на підконтрольній території України. Носов Володимир (ІПН РФ 910314030945) є бенефіціаром ПрАТ "ІНТЕРВИБУХПРОМ" (ЄДРПОУ 31385850); ТОВ "Будівельна компанія Блакитна затока" (ЄДРПОУ 34496075), ТОВ "КРИМБОЛГАРСЕРВІС" (ЄДРПОУ 30993483), ТОВ "Ялтинський бетонний завод №1" (ЄДРПОУ 33876123 695) та ТОВ "Б5

ПрАТ "ІНТЕРВИБУХПРОМ" (ПрАТ "ІВП") співпрацює з ПрАТ "Полтавський ГЗК", ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг", ТОВ "Єристівський ГЗК". Полтавський та Єристівський гірничо-збагачувальні заводи належать Ferrexpo. АрселорМіттал Кривий Ріг належить ArcelorMittal бізнесмена індійського походження Лакшмі Міттала.

Син Володимира Носова - Костянтин Носов (ІПН РФ 772804609368) є власником ТОВ "БВР-КОМПЛЕКС", який володіє великим пакетом акцій ТОВ "ЗАХІДУКРВИБУХПРОМ" (ЄДРПОУ 32744298). Підприємство надає послуги у сфері добування корисних копалин та розробки кар'єрів. Бенефіціаром "ЗАХІДУКРВИБУХПРОМ" є Приймак Олександр Олегович. Приймак мав бізнес у таксі, водії якого нібито розвозили наркотики. Журналісти фіксували, як на фурах його фірми закривають номери перед зважуванням, заощаджуючи на податках. "ЗАХІДУКРВИБУХПРОМ" співпрацює з АТ "Подільський цемент", що входить до компанії "CEMARK" CRH в Україні. ТОВ "Вінницьке кар'єроуправління", власником якого є Нестеренко Оксана Геннадіївна, співпрацює з ПрАТ "ЗАХІДУКРВИБУХПРОМ". Івано-Франківськцемент" екснардепа Миколи Круця.

Власників згаданих підприємств закликають ретельно вивчити репутацію тих, з ким вони співпрацюють, переглянути стосунки з такими партнерами як Володимир Носов та Костянтин Носов. РНБО, НАБУ, Генпрокуратурі та СБУ також слід звернути увагу на можливу незаконну діяльність сім'ї Носових та їхніх підприємств.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Под 500 гривен за кило: цены на сало, бекон и сосиски отбивают аппетит

Почему нельзя перекапывать огород осенью: дачники озвучили главные ошибки

Россияне пожаловались на взрывы из-за атаки БпЛА на Ростовскую область

Сырский оценил переброску 50 тысяч оккупантов в Курскую область

Словно корова языком слизала: прически, которые будут в трендах весь 2025 год

Возле Львова столкнулись автобус, грузовик и несколько легковых авто: что известно о погибших и раненых

Враг ударил баллистикой по Одесщине - много раненых и погибших

"Я человек Вакарчука, все порешаю": в Киеве неадекват на Mercedes Лиды Сметаны переехал пешеходов

Кроме комиссий и процентов: "Ощадбанк" предупредил о новых правилах списания средств

Шоколадно-клубничный десерт: можно сделать без выпечки и хлопот

В ISW оценили удары по складам боеприпасов в России

Украина продает завод, конфискованный у путинского олигарха, откуда поставляли титан в РФ

Ахмад Ахмедов рассказал, как Дагестан положит начало развала россии

Досрочная льготная пенсия в Украине: кто может рассчитывать на выплаты, и сколько назначают

Для пенсий украинцев определены лимиты: назван размер гарантированной выплаты в 2024 году