Похолодання, дощі і заморозки: прогноз синоптика на новий тиждень

Похолодання, дощі і заморозки: прогноз синоптика на новий тиждень

Новий тиждень 14-20 жовтня принесе в Україну прохолодну погоду з періодичними дощами та нічними приморозками.

Свіжий прогноз погоди на тиждень опублікував у своєму блозі на Метеопрог кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич.

За його прогнозом у першій половині тижня під впливом малорухомих атмосферних фронтів у більшості областей пройдуть невеликі, місцями помірні дощі. У другій половині тижня та на вихідних погодні умови будуть визначатися потужним та малорухомим антициклоном, тому опади припиняться, проте температурне тло збережеться на досить низькому рівні, особливо в нічні та ранкові години. У більшості західних, північних та місцями центральних областях можливі заморозки на поверхні ґрунту та у повітрі до -3 °С.

У понеділок, 14 жовтня, вночі у більшості регіонів країни, окрім південно-західних та центральних областей, пройдуть дощі, у Приазов'ї місцями з грозою. Вдень у північних та східних областях невеликий дощ, на решті країни без істотних опадів. Вітер вночі змінних напрямків, 5 – 10 м/с, вдень переважно західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі становитиме +5…+10 °С, вдень +9…+14 °С. У центральних та південних областях вночі +10…+15 °С, вдень +15…+20 °С.

У вівторок, 15 жовтня, вночі у північних та північно-західних областях очікується невеликий дощ, вдень у більшості регіонів України, окрім південно-східної частини, пройдуть невеликі дощі. Вітер західний, північно-західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі +4...+9 °С, вдень +9...+15 °С; у південній частині та у Криму вночі +7…+12 °С, вдень +13…+18 °С.

У середу, 16 жовтня, на більшій частині території України очікуються невеликі, подекуди помірні дощі, лише в західних регіонах переважно без опадів. Вночі та вранці місцями тумани. Вітер північно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +3...+8 °С, вдень +8...+13 °С; у південній частині та у Криму вночі +7…+12 °С, вдень +11…+16 °С.

У четвер, 17 жовтня, вночі та вранці у південних, центральних та східних областях місцями пройдуть невеликі дощі, вдень по всій території країни, за винятком Криму опадів не передбачається. Вночі та вранці місцями у західних та центральних областях тумани. Вітер переважно північний, 5 – 10 м/с, у західній частині змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі +2...+7 °С, вдень +8...+13 °С; у західних областях вночі заморозки до -3 °С.

У п'ятницю, 18 жовтня, на всій території країни під впливом антициклону очікується малохмарна погода без опадів, лише на крайньому сході та місцями у Криму пройдуть невеликі дощі. Вночі та вранці місцями можливий туман. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +2...+7 °С, вдень +8...+13 °С, у західних та північних регіонах вночі заморозки до -3 °С.

У суботу, 19 жовтня, утримається погода без опадів, лише у Криму місцями пройдуть невеликі дощі. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +2...+7 °С, вдень +8...+13 °С, у західних, центральних та північних регіонах вночі заморозки до -3 °С.

У неділю, 20 жовтня, продовжиться вплив антициклону, тому на всій території України опадів не передбачається. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +2...+7 °С, вдень +9...+14 °С, у західних, центральних та північних регіонах вночі заморозки до -3 °С.

Нагадаємо, у неділю,13 жовтня, синоптики прогнозують сильні заморозки 0-3°у Волинській, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Івано-Франківській областях.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Поднятие налогов и судьба зарплат: смогут ли украинцы получить хоть какую-то компенсацию

Как приготовить быстрый плов в рукаве: секрет от "Мастер Шефа" Хименес-Браво

Меньше кушаешь - больше живешь: ученые заявили, что "голодовщики" могут прожить на 40% дольше

Эксперт Тарас Чмут об опасном сценарии на фронте: "КНДР может стать серьезным игроком в нашей войне"

Каждый украинец может увеличить размер будущей пенсии: достаточно одного действия

Выплату пенсий могут приостановить: в ПФУ назвали причины

Заморозки, мокрый снег и ветер: синоптики рассказали, как начнется новая неделя

Тепло подорожает: что нужно знать жителям

В Bild говорят, что Германия больше не будет передавать Украине тяжелое вооружение

Шоколадный десерт за 15 минут: как сделать сладкий перекус из простых продуктов

Ксения Мишина выскочила не девушку и показала ей язык: "Екатерина работет"

Трамп предсказал Третью мировую через 3-4 месяца и сделал новое заявление о войне в Украине

Что делать после 9 класса школы: учащимся важно не ошибиться

"Бабье лето" лопнет в Украину: синоптикиня спрогнозировала изменения погоды, названы дни потепления

Чиновница избила водителя маршрутки в Одессе: в полиции рассказали об ее судьбе