У ISW проаналізували збільшення страт українських військово­полонених

У ISW проаналізували збільшення страт українських військово­полонених

На фронті спостерігається збільшення кількості страт українських військовополонених. Припускають, що російське командування може заохочувати або безпосередньо віддавати накази про страту. Разом з цим так звані російські військові блогери підтверджують норму виправдовувати воєнні злочини, що "підкреслює ширшу культуру" заохочення.

Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

В матеріалі згадують про те, як російські окупанти стратили 9 українських військовополонених у Курській області:

"Як повідомляється, українські оператори безпілотників несподівано зіткнулися з російськими військами в зоні, яку вони, ймовірно, сприйняли як ближній тил, і потрапили під російський вогонь. Українські оператори безпілотників, маючи обмежений запас боєприпасів, були змушені здатися, і російські війська взяли їх у полон".

Аналітики пишуть, що дані наслідків страти свідчать про те, що противник роззброїв, вишикував, роздяг та розстріляв українських військовополонених: "це чітко вказує на навмисний характер страти".

Як зазначають фахівці Інституту вивчення війни, "останнім часом ISW спостерігає збільшення кількості страт українських військовополонених російськими військами по всьому театру бойових дій". Припускають, що російські командири, ймовірно, письмово потурають, заохочують або безпосередньо віддають накази про страту українських військовополонених.

"ISW продовжує відстежувати відеозаписи та повідомлення про страти українських військовополонених російськими військовослужбовцями та спостерігає ширшу тенденцію російських зловживань проти українських військовополонених на різних ділянках фронту, які, як видається, допускаються, якщо не прямо схвалюються, окремими російськими командирами", - йдеться в аналітиці.

Крім того, в матеріалі зауважують на тому, як страту українських військовополонених "прославляють" російські військові блогери:

"Багато російських мілблогерів не лише виправдовували, але й святкували страту російських військовополонених у Курській області, стверджуючи, що страти були заслуженими або що такі страти - звичайний аспект війни".

За словами аналітиків, російські так звані мілблогери часто прославляють російські звірства та жорстокість в Україні з початку повномасштабного вторгнення, "... це прославляння підкреслює ширшу культуру, яка, ймовірно, заохочує систематичні страти українських військовополонених".

Нагадаємо, аналітики DeepState повідомили, що у Курській області росіяни розстріляли дев’ятьох українських військових, які вирішили здатися в полон.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Украинские бойцы устроили засаду на российских морпехов

Долги за коммуналку: как избежать отключения света, газа и воды

Когда и как пересаживать вазоны осенью: эксперты дали важные советы

Валерий Дубиль: Фракция «Батькивщины» в парламенте и Киевсовете против увеличения налогов для украинцев

КМИС изучил уровень доверия к Зеленскому

"Организм готовится": психиатр объяснил, почему люди "заедают" стресс и как с этим бороться

Расслабляться рано: почему нумерологи говорят, что 2025 год будет еще сложнее, чем 2024

Фракция «Батькивщины» в парламенте и Киевсовете против увеличения налогов для украинцев, — Валерий Дубиль

В Украине готовятся к зиме без отключений электричества: известно об условиях

"Нет смысла мобилизовать": кого из мужчин даже не будет трогать ТЦК

В Киеве подвели итоги работы программы страхования урожаев

Россияне снова уронили авиабомбу на Белгородскую область

Когда и как обрезать гортензию осенью: растение отблагодарит пышным цветением весной

В Украине определили 4 категории пенсионеров, которые будут получать 8000 грн

Быстрый рецепт жареных голубцов от финалистки "Мастер Шеф": очень просто и вкусно