Буде не лише гарнір: ціни на популярне м’ясо порадують гаманці

Буде не лише гарнір: ціни на популярне м’ясо порадують гаманці

Наприкінці вересня на ринку торгівлі живими свинями спостерігався дефіцит товару та зростання цін на м'ясо. Однак до середини жовтня ситуація почала стабілізуватися, і зараз експерти навіть говорять про можливе зниження цін на свинину.

За даними Асоціації «Свинарі України», до середини жовтня ціна на живець свиней впала до 55 гривень за кілограм, у порівнянні з 61−63 гривнями наприкінці вересня. У перший тиждень жовтня ціна складала приблизно 59 гривень за кілограм.

Ціни на свинину, фото: sputnik.kg

Основним фактором зниження вартості свинини стало сезонне коливання попиту та пропозиції. Після похолодання темпи приросту живої маси свиней збільшуються, тому на ринку з'являється більше м'яса. Водночас споживча активність дещо знижується, адже споживачі переорієнтовуються на альтернативні джерела білка, такі як гриби, риба та свійська птиця.

Додатково спостерігається зниження витрат на свинину через підготовку до опалювального сезону, коли споживачі витрачають більше коштів на енергоносії.

Хоча аналітики Асоціації прогнозують можливе зниження цін на свинину, частина продавців вважає, що ринок залишається стабільним. Багато з них не бачать передумов для подальшого падіння вартості м'яса, але водночас уникають давати чіткі прогнози щодо майбутніх змін на ринку.

Ціни на свинину загалом не зростають, але є один виняток — м'ясо для шашлику. За даними порталу Мінфіну, його вартість піднялася з 239 грн за кілограм на початку вересня до 254 грн у середині жовтня. Це може бути пов'язано з підвищеним попитом на цей вид м'яса для пікніків у теплі осінні дні.

Попри стабілізацію ринку свинини, більшість операторів з обережністю ставляться до довгострокових прогнозів. Однак, якщо сезонні фактори продовжать впливати на ринок, споживачі можуть очікувати подальше зниження цін на свинину до кінця жовтня.

Раніше ми розповідали, щоцінник "почервонів" до 136 грн: супермаркети показали, скільки коштують яйця, олія та куряче філе

Також, пачка вершкового - мінімум 92 грн: супермаркети різко підняли ціни на масло, сир та молоко

Поделиться сюжетом

Последние новости

Почему ошибки – это путь к успеху: мозг можно натренировать, как мышцы

Таролог Елена Бюн рассказала, готов ли Запад пригласить Украину в НАТО: «Здесь карты говорят, что…»

Покаталась на лодке и осталась без попы: девушка теперь не сможет жить без калоприемника

Северокорейские солдаты на фронте: чем может ответить ЕС и будут ли войска НАТО в Украине

Контролер будет наведываться чаще: в Украине усилят проверки электросчетчиков

Рецепт шоколадных блинов от судьи "Мастер Шеф" Мартыновской: тонкие и очень вкусные

Стояли, ждали и заскучали: девушка нашла, чем занять свой рот с мужчиной в очереди

"Непростое испытание": военный эксперт рассказал том, как армия РФ штурмует Харьковщину и какие шансы на успех у окупантов

Первые снегопады: украинцы предупредили о погоде

Михаил Шейтельман заявил, что солдаты КНДР на войне в Украине – это не отчаяние кремля, а вызов для США

Политтехнология или реальные военные угрозы: эксперт рассказал, ударит ли Трамп по москве

Гетманцев объяснил, что пенсионерам стало лучше: должны заметить рост

"Нужно притеснять, где только можно": в одном из кафе произошел языковой скандал, вызвавший бурную реакцию

Витамин С в квашеной капусте: почему ваш иммунитет скажет вам "спасибо"

Улучшенный рецепт моркови по-корейски: с кабачком получится еще вкуснее