Грудинка – 165 грн, а шашлик по 239: магазини оновили цінники свинини, курятини та яловичини
Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що під кінець червня супермаркети оновили ціни на найпопулярніші види м'яса.
Так, ціни на м'ясо в Україні наприкінці червня помітно зросли. Деякі позиції подорожчали майже на 40 гривень. Зокрема, йдеться про свинину, яловичину та курятину.
Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.
Вартість курятини
За місяць, з травня по червень, вартість більшості видів курятини зросла, тільки курячі стегна трохи подешевшали – з 111,19 грн/кг до 103,00 грн/кг.
Інші види подорожчали:
- Гомілки – з 79,03 грн/кг до 84,45 грн/кг,
- Тушка – з 78,02 грн/кг до 78,30 грн/кг,
– Філе – з 159,85 грн/ кг до 161,30 грн/кг.
Ціни на свинину
Вартість свинини також більшість позицій зросла. Ціни на цей вид м'яса за місяць змінилися так:
Грудинка – подорожчала з 165,68 грн./кг до 171,05 грн./кг,
Лопатка – подешевшала із 165,72 грн./кг до 163,59 грн./кг,
Ошийок – додав у ціні з 251,79 грн. ./кг до 257,20 грн./кг,
Підчеревок – став дешевшим, ціна знизилася з 163,80 грн./кг до 159,63 грн./кг,
Ребра – подешевшали з 173,51 грн./кг до 172, 97 грн./кг,
А ось шашлик додав до ціни рекордні 37 гривень – ціна зросла з 202,01 грн./кг у травні до 239,90 грн./кг у червні.
Вартість яловичини
Без змін за місяць залишилася вартість яловичих ребер – з 168,95 грн./кг, а ось гуляш подорожчав – якщо у травні кілограм обходився 280,54 грн., то у червні ціна зросла до 291,05 грн.
Також, ціни рвонули вгору: скільки тепер заплатимо за зелену цибулю, печериці та часник.