​В українській владі дали прогноз щодо наявності світла взимку

​В українській владі дали прогноз щодо наявності світла взимку

Відновлювальні роботи на об’єктах енергетичної інфраструктури тривають цілодобово, тож, є сподівання, що відключення електропостачання у прийдешній осінньо-зимовий період буде на рівні 2022-2023 років за умови, якщо вдасться забезпечити достатній захистоб’єктів критичної інфраструктури засобами ППО.

Про це заявив голова Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян в ефірі телемарафону «Єдині новини» 13 червня.

«Відновлювальні роботи зараз проводяться в цілодобовому режимі. Всі розуміємо, що до осінньо-зимового періоду потрібно відновити якомога більшу кількість генеруючих потужностей. Певні обсяги обов’язково будуть відновлені – я не буду зараз називати цифри. На жаль, повністю уникнути знеструмлень про протягом зими не вдасться, але сподіваємося, що це буде режим, чимось схожий на те, коли ми проходили осінньо-зимовий період 22-23 років. Якщо все буде добре, то можливо і легший», - зазначив він.

Водночас Слободян зауважив, що енергетична стабільність багато в чому залежить від захищеності українських об’єктів критичної інфраструктури засобами ППО.

«Відновити ці об’єкти – дуже важлива частина справи, але зберегти відновлене – це, мабуть, найважливіша частина. І тут ми сподіваємося на підтримку міжнародної спільноти. Протягом останніх місяців йде великий потік міжнародної допомоги як у вигляді обладнання, так і у вигляді зокрема засобів протиповітряної оборони», - заявив він.

Раніше у матеріалі «BBC» зазначалося, що якщо Росія і надалі атакуватиме електростанції в Україні, українці взимку можуть бути без світла та тепла до 20 годин на добу, оскільки ТЕС та ГЕС важко та дорого ремонтувати.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Если забыли передать показатели счетчика: как сделать перерасчет платежки

Не только вкусно, но и красиво: рецепт десерта с бисквитом и желе для любого случая

От шикарной модели сбегают парни из-за ее странных наклонностей: "Или я, или эти яйца"

Ожидания разные: курс доллара может существенно возрасти, новых цифр следует ожидать уже через несколько месяцев

Будет ли Украина со светом? Эксперты оценили угрозы на зиму

Сын долларовой миллионерши из Хмельницкой МСЭК потерял работу

От 100 до 200 гривен: "Газсети" показали, как сэкономить на голубом топливе

Как защитить дерево черешни зимой: советы садоводов

Во Львове ТЦК провели рейды стриптиз-клубами

Overwatch может получить свою версию для смартфонов: все известные слухи

В Киеве появился мурал, на котором изображен глава ГУР Кирилл Буданов: стоит среди ромашек и держит на руках кота - фото

В ромашковом поле с котом на руках. В Киеве появился мурал, на котором изображен глава ГУР Кирилл Буданов

Z-блогеры сообщили о потере очередного российского Су-34

«Только предупреди, чтобы я спрятаться успел»: мобилизованный в ВСУ захотел скорректировать огонь по своему подразделению

Минэкономики готовит новые правила бронирования работников: что изменится к ноябрю