Високі ціни на рибу та морепродукти лякають споживачів: де купувати, щоб заощадити

Високі ціни на рибу та морепродукти лякають споживачів: де купувати, щоб заощадити

Риба та морепродукти залишаються улюбленим раціоном для багатьох українців. Вартість популярних видів риби, таких як короп, оселедець чи скумбрія, відрізняється залежно від того, де саме покупець вирішить зробити свою покупку — у супермаркеті чи на ринку.

Згідно з проведеним аналізом, у великих торгових мережах середня ціна живого коропа складає 171,03 гривні за кілограм. Для покупців, які хочуть заощадити час на приготуванні, є варіант придбати патраного коропа, однак його вартість значно вища — 229,00 гривень за кілограм. Це різниця у понад 50 гривень, що може виявитися суттєвою для багатьох родин.

Риба в супермаркеті, скріншот: YouTube

На ринку "Початок" в Одесі короп обійдеться значно дешевше — 140,00 гривень за кілограм. Це суттєвий показник економії в порівнянні із супермаркетами, де ціна на 30 гривень вища. Така різниця вказує на те, що ринки можуть бути вигіднішим місцем для покупки риби.

Що стосується інших видів риби, зокрема скумбрії, то тут ціни практично не відрізняються. У супермаркетах скумбрія продається за 179,00 гривень за кілограм, тоді як на ринку "Початок" — 180,00 гривень за кілограм. Незважаючи на те, що ціна фактично ідентична, багато покупців все ж можуть надати перевагу свіжості ринкової риби.

Риба на ринку

Любителі оселедця, які надають перевагу слабосоленій рибі, у супермаркетах заплатять 171,00 гривень за кілограм. Ціни на оселедець також можуть змінюватися залежно від типу обробки та ступеня солоності, що впливає на кінцеву вартість продукту.

Причини таких розбіжностей у цінах можуть бути різними. Супермаркети часто встановлюють вищі ціни через витрати на логістику, маркетинг та утримання приміщень. Окрім того, деякі торгові мережі роблять акцент на готових до приготування продуктах, що підвищує їхню ціну. Водночас на ринках риба може бути дешевшою через більш гнучку систему ціноутворення і менші накладні витрати.

Однак ринок, навіть при нижчих цінах, не завжди може запропонувати такий рівень сервісу та зручності, який надають супермаркети. Покупці самі вирішують, що для них важливіше: заощадити гроші чи отримати продукт швидше, без додаткових зусиль для підготовки.

Раніше ми розповідали, що омлет стане розкішшю? Чому ціни на яйця знову тягнуться вгору

Також, соняшникова олія та вершкове масло: ціни в супермаркетах б'ють рекорди



Поделиться сюжетом

Последние новости

Чем подкормить яблони осенью: подготовка сада к новому урожаю

Скриншот в Telegram поможет: народный депутат рассказал, как избежать призыва

Николай Томенко: "Они воевали за свои зарплаты и пенсии"

Дети, возраст и одиночество: кто из украинцев может "оформить" надбавки к основной пенсии

Мобилизация в Украине: адвокат объяснил, как поступать во время вручения повестки при наличии отсрочки

Вблизи Курской АЭС вспыхнул пожар из-за обстрелов

Вместо повышения налогов должна быть реформа таможни и налоговой - Руслан Пахомов

В Одесской области мужчину незаконно удерживали в ТЦК: дело дошло до суда

Удар слишком сильный: какие продукты подорожают больше всего

Важная встреча от ПРООН и Швеции: сотрудники Госэкоинспекции приняли участие в круглом столе по обеспечению гендерного равенства

Харьковского активиста Кирилла Яковца заметили в Испании: экспрокурор нежится у бассейнов

Графики отключения света вскоре вернутся: эксперт назвал сроки

Как правильно замариновать скумбрию: рецепт вкусной и идеальной на соль рыбки

Регистрация компании в ОАЭ

Харьковского активиста Кирилла Яковца заметили в Испании: экспрокурор нежится у бассейнов