5 кращих мультфільмів Disney 2021-2023: від “Стихії” до “Бажання”

5 кращих мультфільмів Disney 2021-2023: від “Стихії” до “Бажання”
 Disney 100 років. Чим дивують глядачів ветерани анімації останніми роками

Цієї осені дуже скромно та тихо відзначила свої перші 100 років корпорація The Walt Disney Company. Найбільший у світі медіаконгломерат у сфері індустрії розваг століття тому починав як крихітна анімаційна студія у звичайному гаражі. До речі, найпершою роботою студії Disney став анімаційний серіал "Комедії Аліси", знятий за мотивами казки Льюїса Керролла. У цих фільмах брати Дісней поєднували зйомки живих акторів та мальовану мультиплікацію. Серіал виходив упродовж 4 років.

І ось уже аж сто років ця студія продовжує дарувати світові анімаційну магію. І щоразу, коли на екрані з'являється силует замку Попелюшки в Діснейленді (логотип Walt Disney Pictures), у дітей та дорослих завмирає серце. Бо попереду чекає чудова пригода разом із мультяшними діснеївськими героями. Білосніжка, Міккі Маус та Вінні-Пух, Попелюшка, Моана та Анна з "Крижаного серця", Мірабель з "Енканто" та принцеса-войовниця Райя. Всі вони добрі та сміливі, красиві та музичні. І що тішить, загін культових героїв Disney продовжує поповнюватися.

З нагоди сторіччя культової студії Vesti.ua пропонують вам пройти тест: Хто ти з героїв Disney

А крім цього ми вирішили розповісти вам про 5 найкращих мультфільмів Disney, що вийшли протягом 2021-2023 років. Почнемо з мультфільму "Бажання" нового проєкту від Disney, який щойно вийшов в український прокат 23 листопада і буде царювати у кінотеатрах цього вікенду.

"Бажання"/Wish

Прем'єра: 24 листопада 2023

Розробку мультфільму, приуроченого до свого сторіччя, студія довірила оскароносному Крісу Баку, творцю "Крижаного серця", а також Фоун Вірассунторн ("Райя та Останній дракон"). Це 62-й мультфільм в анімаційному всесвіті Disney. Його художній стиль поєднує комп'ютерну анімацію з класичною акварельною анімацією Disney. Цей стиль трохи незвичний для ока глядачів, що звикли до комп'ютерних мультфільмів, але в ньому багато краси.

З нагоди ювілею головним лейтмотивом історії стало "втілення бажань у реальність", ця тема лягає в основу ідей більшості диснеївських шедеврів.

За сюжетом, Аша 17-річна жителька королівства Росас хоче стати підмайстринею короля Магніфіко. Він заснував Росас і править королівством багато років, використовуючи магію. Жителі настільки довіряють Магніфіко, що розкривають йому свої заповітні бажання. Аша зустрічається з королем і раптом розуміє, що в основі всіх справ правителя лежить не світло, а темрява.

У момент розпачу дівчина просить допомоги для людей у зірок і раптом одна маленька симпатична зірочка спускається на Землю. З цього моменту Аша стає державною злочинницею. Магніфіко робить все, щоби дівчина та зірка були заарештовані та не змогли боротися за краще майбутнє для Росаса і за те, щоб віддані королю мрії таки справдилися. Але виявилося, що люди не такі слабкі, як здавалося Магніфіко. Разом вони стали силою, яка спромоглася дати бій темній магії.

"Стихії"/Elemental

Прем'єра: 14 червня 2023

У червні 2023 року в прокат вийшло спільне дітище Disney та Pixar. "Стихії" це справжній анімаційний шедевр, робота над яким тривала сім років. Аніматори створили цілий світ, повний химерних створінь.

110 хвилин анімаційного задоволення обійшлися студіям у 200 млн доларів. Мультфільм став однією з найдорожчих анімаційних картин в історії. Спочатку збори в кінотеатрах не виправдовували очікувань продюсерів, проте мультфільм виявився "сплячим хітом" і в результаті зібрав 492 млн доларів у світовому прокаті.

За сюжетом у незвичайному мегаполісі живуть представники різних стихій: повітря, землі, води та вогню. Звісно, ​​вони могли б жити окремо та не травмувати один одного випадковими дотиками, але у мегаполісі жити простіше, бо тут є робота для всіх. Стихійний баланс у місті суворо контролюється спеціальними спостерігачами, які відстежують будь-які кліматичні зміни у суспільстві.

Оскільки представник стихії вогню є досить небезпечними для інших, вони живуть по суті у "вогняному" гетто. Ембер Люмен – винахідлива, запальна та яскрава дівчина, типова представниця стихії вогню. Одного разу вона знайомиться з Вейдом, хлопцем зі стихії води. Він легкий і веселий, з м'яким характером, завжди уникає конфліктів, згладжує гострі кути та пливе життям. Ембер і Вейд повні протилежності, проте у бурхливому розмаїтті міста вони починають знаходити у собі спільні риси та несподівано закохуються. Але одного разу настає день, коли Вейду та Ембер доведеться рятувати свій світ від загрози зникнення.

"Незвичайний світ"/Strange World"

Прем'єра: 24 листопада 2022

Передостанній на цей момент проєкт студії Disney - науково-фантастичний пригодницький анімаційний фільм "Незвичайний світ" - зняв режисер Дон Голл, за плечима якого робота над двома діснеївськими мультфільмами "Моана" та "Райя", а також премія "Оскар" за "Місто героїв" найкращий анімаційний фільм у 2015 році.

Сценарій до "Незвичайного світу" написав Кі Нгуйєн ("Райя та останній дракон"). За словами творців фільму, джерелом натхнення для них стали комікси початку минулого століття. Ці друковані видання про фантастичні світи досі мають велику кількість фанатів по всьому світу.

У центрі сюжету – велика та дружна родина Клейдів – знаменитих мандрівників та дослідників. Сімейка трохи ексцентрична, тому сварки трапляються, причому в самий невідповідний момент. Було б дуже прикро, якби подібні негаразди завадили успіху чергової експедиції.

Цього разу Клейди на прохання президента країни вирушать у незвіданий світ, наповнений химерними істотами та небаченими рослинами. На них чекають небезпечні випробування, але три покоління Клейдів повинні об'єднатися, щоб врятувати світ і знайти шлях додому. Найбільше випробувань випаде на долю 14-річного Ітана Клейда? Яке саме, дізнаєтесь, ставши співучасником цієї пригоди. 

"Енканто: світ магії"/Encanto"

Прем'єра: 25 листопада 2021

Мультфільм "Енканто" проєкт Disney, знятий у копродукції США та Колумбії. Південно-американський темперамент настільки надихає аніматорів, що іноді за такі твори дають "Оскар". У цьому сенсі "Енканто" повторив тріумф "Таємниці Коко". Критики назвали мультфільм "культурним феноменом" і як результат - у 2022 році мультфільм "Енканто" здобув премію "Оскар" у категорії "Кращий анімаційний повнометражний фільм". І, слід сказати, абсолютно заслужено, оскільки це мультиплікаційний шедевр незвичайної краси, до якої додано небанальний захоплюючий сюжет.

До речі, музику для цього мультфільму створив Лін-Мануель Міранда, той самий композитор, який працював над саундтреками до мультфільму "Таємниці Коко".

За сюжетом, в горах Колумбії розкинулося мальовниче містечко Енканто. У ньому є дивовижний будиночок, який всі ласкаво називають Касіта - тут мешкає велика дружня родина Мадригалів. Кожну дитину в сім'ї магія цього місця благословила унікальним даром – від суперсили до здатності зцілювати та розуміти мову рослин та тварин.

Єдина, кому не пощастило з чарівним даром – це дівчинка Мірабель. У сім'ї до неї ставляться поблажливо, вона ж не падає духом. Але одного разу Мірабель дізнається, що всі чарівні сили та здібності її родичів під загрозою.

 

"Райя та останній дракон"/Raya and the Last Dragon

Прем'єра: 26 травня 2021 року

59-м фільмом, знятим студією Disney, став фентезійний музичний анімаційний бойовик "Райя та останній дракон". Гарна та захоплива історія трохи "пролетіла" з нагородами, оскільки більшість їх забрав мультфільм "Енканто", але "Райя" стала третім фільмом 2021 року та зібрала понад 130 мільйонів доларів по всьому світу.

Проєкт отримав позитивні відгуки критиків, які високо оцінили анімацію, розширення прав і можливостей жінок, візуальні ефекти, екшн-послідовності та побудову історії.

Події розгортаються в альтернативному всесвіті, на землі, яку населяє давня цивілізація. Тут, у царстві Лумандра, живе безстрашна воїтелька Райя. Вона чарівна та привітна, має гаряче серце та більше за все мріє відшукати останнього дракона, що залишився живим. Але поки що Райя погано розуміє, де саме шукати цю дивовижну істоту. Тим часом в океані живе дивовижне та ексцентричне створіння Сісу - вона залишилася зовсім одна та не знає, що чекає на неї в майбутньому. Одного разу шляхи Райї та Сісу перетинаються.

 

Читайте також: 15 років "ВАЛЛ-І": чому він став революційним мультфільмом для студії Pixar

Поделиться сюжетом

Последние новости

Военнообязанным готовят новые штрафы: что изменится в ближайшее время

Пенсия от Польши и Украины на один счет: можно ли объединить стаж и получить больше

Астрологический прогноз на 6 октября для всех знаков Зодиака: узнайте, как лучше провести воскресенье

Чем нельзя хвастаться 6 октября и зачем сегодня считать орехи: приметы и запреты на Фомы

Человечеству грозит новый смертельный вирус: убивает за 9 дней

Домашняя фруктовая пастила: простой рецепт от шеф-повара Татьяны Литвиновой

Какие деревья нельзя сажать у себя на участке: важные советы

Аппетитные рыбные мафины: рецепт от звезды "Мастер Шеф", заменяющий привычные котлеты

Пять важных советов от опытных садоводов: как поливать сад и огород осенью

Будет еще дороже: сметана, сыр и другая "молочка" станет настоящей роскошью

Как обрезать сливу для щедрого урожая в следующем году: уловки садоводов

Ищете идеального мужа - это они: 2 знака Зодиака, с которыми мечтают быть многие, но есть сложность

Посылки с AliExpress станут роскошью: новые правила лишат дешевого шопинга

Курица в кляре с бататом: "Мастер Шеф" Хименес-Браво дал сытный ужин без хлопот

Простые уловки для пышного теста: как стать мастером выпечки за один день