Модний Дніпро: 5 fashion-брендів індустріального центру України

Модний Дніпро: 5 fashion-брендів індустріального центру України
Що дніпровські fashion-дизайнери пропонують міським модницям у воєнний час

Чи запитували ви себе, чиїми руками створюється мода в Дніпрі? А це місто може похвалитися талановитими дизайнерами. Багато хто навіть під час війни продовжує жити та творити всупереч обставинам. Вигадують колекції, знаходять гроші на тканини, кроять, шиють, виставляються на модних маркетах. Все заради того, щоб дніпряни були красивішими, яскравішими, креативнішими.

Дніпро, яке стало сьогодні прихистком для тисяч переселенців, хоче одягатися модно. Багато в кого в пріоритеті саме вітчизняні модельєри."Дніпровські дизайнери у своїй творчості не відстають від світових трендів, тому в Дніпрі одягаються так само добре, як і в інших містах, у тому ж Києві", з гордістю сказала нам одна міська модниця.

Про те, яка ситуація у сфері fashion у Дніпрі, Vesti.ua поцікавилися у організатора популярного у Дніпрі БУДЬ в UA design market Аліни Щербини. Під час війни маркет БУДЬ в UA, зі зрозумілих причин, не відбувається, проте на своїй сторінці у ФБ його організатори регулярно пишуть про дніпровські fashion-бренди, тим самим підтримуючи їх. Наша співрозмовниця розповіла, що війна, як би це дивно не звучало, відкрила можливості для українських брендів.

"Повномасштабна війна забрала у нас частину можливостей збуту і це стосується не лише виставок та маркетів українських брендів, як-от БУДЬ в UA design market, описує ситуацію у сфері Аліна Щербина. Закрилося чимало мультибрендових магазинів, де представлялися й українські бренди зокрема. Але які перспективи для українських брендів війна відкрила? Це можливість розвитку власних каналів продажу. Порівняти інстаграм-магазини 2019 та 2023 років. Це абсолютно різні підходи, різні побудови схем продажу.

Першу можливість, яку зараз мають українські бренди, це сфокусуватися на розвитку власної дистрибуції онлайн.

Друга можливість – це кількість уваги до українського виробника. Серед внутрішніх споживачів вона сьогодні збільшилася в рази, тобто сьогодні те, що  ми купуємо українське, дорівнює тому, що ми працюємо на Перемогу. Ми підтримуємо економіку та пишаємося тим, що виробляємо в Україні. Війна підвищила попит та лояльність українського споживача до українських товарів".

Ще одна причина, чому люди сьогодні стали цікавитися українськими брендами, полягає в тому, що люди, боячись обстрілів, стали набагато менше ходити у великі торгові центри. Їм спокійніше відвідувати або маленькі магазинчики чи шоу-руми, або купувати речі в українських брендів на їхній сторінці в тому ж таки інстаграмі. Завдяки цьому у вітчизняних fashion-брендів у Дніпрі з'явилося більше можливостей розвиватися на внутрішньому ринку.

Щоб довести, що сфера fashion у Дніпрі жива, Vesti.ua вирішили розповісти про п'ять українських модних брендів, які створюють у місті одяг з українським настроєм.

Дизайн-студія LEX

"Всі хочуть утеплюватися максимально красиво, а ми допоможемо", таку заяву зробила дизайнер і власниця дизайн-студії LEX.

Ця студія допомагає одягатися креативно дорослим успішним жінкам. Колекція осінь-зима 2023/2024 – це базові білі сорочки, стильні теплі жилети, штани з джерсі, які можна носити і під елегантні туфлі, й під червоні кеди, подовжені шовкові блузи та багато іншого.

Одяг від LEX це вільний крій, багатошаровість, лаконічність і сучасність. Забудьте про те, що жінка 50+ це вже трохи про пенсію. Ви можете стати наймоднішою у Дніпрі – і байдуже на паспорт.

Замовити речі можна онлайн або завітати до найближчого БУДЬ у UA design market.

Переглянути продукцію бренду можна тут.

Domashnya 

"Для дівчат від дівчат", кажуть прихильники творчості модного бренду Domashnya з Дніпра і додають, що fashion-люди, які творять під цією маркою, давно винайшли власну формулу щастя як на холодні, так і на теплі часи.

Нинішньої осені Domashnya представляє у Дніпрі хіт сезону светр-хмаринку з мохера тонкий і теплий. "Не дивуйтеся, що він такий витончений, він теплий-теплісінький", обіцяють дизайнери. Мохерова хмаринка коштує від 1 250 гривень, до неї пропонується стьобаний жилет (2 750 грн), щоб не мерз поперек, та легінси (1 750).

З 24 лютого 2022 року, окрім жіночності та краси, команда Domashnya показує силу та зібраність. Вони відшивають флісові костюми для поранених, організовують грошові збори для допомоги фронту та продовжують працювати і створювати колекції, адже хтось має відповідати за "жіночність made in UA". Ось вони й відповідають. Слоган колекції осінь-зима 2024 "одяг, що проЯвить тебе справжню". Чи це правда, перевірте самі. 

Переглянути продукцію бренду можна тут.

Кайза

У Дніпрі творить домашній український бренд одягу для всієї родини. Kaiza це про затишний будинок, у якому всі ходять у гарних піжамах, витончених нічних сорочках, елегантних халатах та шовкових капцях. Під час війни виробництво Kaiza не припиняло роботу у Дніпрі, тому де шукати гарну піжаму, як чоловічу, так і жіночу, зрозуміло. Сукні-комбінації (від 800 грн), піжамний костюм (від 1 900 грн), чоловічий піжамний костюм (2 240 ​​грн).

Домашній одяг, звичайно, це фішка цієї модної марки, але й одяг на вихід у Kaiza також є. У колекції осінь-зима 2023/2024 ви знайдете чарівну пудрового відтінку шубку з екохутра (3 300 грн), шовкові спідниці (1 253 грн), топблузи (1 112 грн).

Переглянути продукцію бренду можна тут.

Soho Chic

"Відправка по всьому світу", написано у шапці профілю дніпровського модного бренду Soho Chic. І це не може не тішити.

У 2011 році дніпровський бренд Soho Chic був стартапом із продажу одягу в інтернет-магазині, заснований двома креативними дівчатами Юлією Хорішко та Юлією Гуровою. Спочатку йшлося лише про торгівлю привізними речами, але згодом Soho Chic почала створювати власні колекції одягу, які одразу полюбили місцеві модниці. У війну Soho Chic не зупинив виробництво.

Сьогодні в інтернет-бутику бренду можна придбати стильні короткі куртки-бомбери (1 450 грн зі знижкою), шовкові халати-кімоно ( 2 690 грн), патріотичні світшоти (1 690 грн), сукні з українською вишивкою (2 100 грн).

Одяг марки можна купити тут.

Ірина Мішустіна

Дизайнерка Ірина Мішустіна спеціалізується на створенні ексклюзивних суконь. Війна війною, але жінки у знакові дні свого життя, чи то весілля, ювілей та будь-які інші приємні події, все одно хочуть бути найкрасивішими. І для цього їм потрібні сукні.

Ірина Мішустіна у цьому сенсі справжня чарівниця, її вечірні вбрання та коктейльні сукні здатні дивувати та створювати настрій. Шлейфи, пір'я, блискітки, фантазійні деталі – все це казка, частиною якої може стати кожна. У лінійці вбрання дизайнерка має також сукні з українською вишивкою.

Важливо, що всі ці вбрання можна не лише купити, а й взяти напрокат.

Подивитися вбрання від Ірини Мішустіної можна тут.

Читайте також: Школа та мода: 5 українських брендів одягу для дітей та підлітків

Поделиться сюжетом

Последние новости

Поступление в аспирантуру в 2024 году: как не потерять отсрочку от мобилизации

Как перевозить наличные и избежать штрафов при выезде из Украины

Украинцы могут получить деньги за вред жизни и здоровью: выплачивают до миллиона гривен

Илон Маск впервые выступил на митинге Трампа в одном из важнейших штатов

Время еще есть, потому не упустите шанс: рецепт яблочно-сливового повидла на зиму

Гендерный разрыв: президентские выборы поделили американцев, результаты новых опросов

Важно, для выживания: список продуктов на зиму для украинских семей

Вражеские цели сбивали в 14 областях: в Воздушных силах рассказали о последствиях ночной атаки врага

Пенсия в Украине: некоторые пенсионеры получат до 600 гривен доплат

Массового наказания не произошло: штрафы от ТЦК получили единицы, а заплатили еще меньше

Даже консервы теперь позволит себе не каждый: супермаркеты огорошили ценниками

Нежнейший лимонный пирог: простой рецепт от звезды "Мастер Шеф" Лизы Глинской

Настоящая осень: синоптик дал прогноз на новую неделю

Встреча с собственным двойником: новый тренд набирает обороты в соцсетях

"Враг имел 10-кратное преимущество" - защитник Угледара о потере города