Замість котлет: "Мастер Шеф" Клопотенко та Каменських показали доступний рецепт гречаників
Євген Клопотенко на прохання популярної української співачки Насті Каменських, яка стала зірковою гостею кулінарного проєкту "Пекельні борошна", запропонував українську альтернативу турецькій страві кюфте, яка дуже популярна у світі в різних формах.
Оскільки котлети – це не українська страва, Клопотенко вирішив приготувати автентичні українські гречаники. Шоу вийшло на YouTube-каналі "СТБ" (щоб подивитися відео, проскрольте вниз).
Для приготування гречаників Євген Клопотенко бере такі інгредієнти:
- яловичий фарш - 300 г (в ідеалі, щоб в ньому було 50 грамів сала, але можна і без цього)
- яйця - 2 шт.
- манка - 50 г
- гречка — 150 г
- томатна паста - 75 г
- сметана - 75 г
- часник - 2 зубчики
- сіль, перець - на смак
До яловичого фаршу "Мастер Шеф" Євген Клопотенко додає яйця, сіль, перець, і добре все вимішує до однорідності.
Тим часом потрібно зварити гречку у звичайний спосіб (пропорція крупи та води має бути 1:2). Відважуємо 150 г готової гречки, додаємо її до фаршу, перемішуємо та формуємо з цієї маси гречаники овальної форми.
Сформовані гречаники "Мастер Шеф" Євген Клопотенко панірує в манці, викладає в форму для запікання та відправляє в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин – це залежатиме від розміру гречаників.
Щоб приготувати соус до гречаників, змішуємо сметану з томатною пастою, додаємо дрібненко нарізаний часник і все перемішуємо.
На тарілку для подачі "Мастер Шеф" Євген Клопотенко викладає соус, а зверху гречаники
Як не плакати при нарізанні цибулі - Євген Клопотенко видав свій лайфхак.
Незвичайна страва з гречкою - Євген Клопотенко розкрив оригінальний рецепт пирога.
Євген Клопотенко також показав, як смачно приготувати рибу.