Для любителів солодощів: "Мастер Шеф" Глинська розповіла, як зробити домашній ягідний торт

Для любителів солодощів: "Мастер Шеф" Глинська розповіла, як зробити домашній ягідний торт

Переможниця та колишня суддя проекту "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла у деталях, як зробити дивовижно-м'який торт із ягодами.

Інгредієнти:

Для шоколадного бісквіту:

  • Мука — 100 г (4 ст. л.)
  • Какао-порошок - 15 г (1 ст. л. з гіркою)
  • Розпушувач - 5 г (1 ч. л. з гіркою)
  • Сіль - 1 г
  • Цукор - 90 г (4,5 ст. л.)
  • Вода — 150 мл
  • Рослинна рафінована олія - ​​40 мл (2 ст. л. + 2 ч. л.)

Для вишневого мусу:

  • Вишневий сік - 250 мл
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)
  • Манна крупа - 15 г (1,5 ст. л.)

Для сиропу:

  • Вода - 80 мл
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)
  • Агар-агар — 4 г (2 ч.л.)

Для вишневого мармеладу:

  • Вишня (свіжа або заморожена) - 250 г
  • Кукурудзяний крохмаль - 15 г (1,5 ч. л.)
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)

Приготування:

Розігрійте духовку до 180 градусів. У мисці змішайте борошно, какао-порошок, розпушувач, сіль та цукор. Додайте воду та олію, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.

Перелийте тісто у форму для випічки, застелену пергаментним папером, і випікайте 25-30 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою - вона повинна виходити сухою із центру бісквіту.

"Мастер Шеф" Глинська додає, дайте бісквіту охолонути, потім розріжте його на два коржі. У каструлі доведіть вишневий сік до кипіння. Додайте цукор та манну крупу, постійно помішуючи. Варіть на повільному вогні до загусання.

У невеликій каструлі змішайте воду, цукор та агар-агар. Доведіть до кипіння, помішуючи, потім зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.

Якщо ви використовуєте заморожену вишню, розморозьте її і злийте зайву рідину. У каструлі змішайте вишню, цукор та кукурудзяний крохмаль. Доведіть до кипіння, потім варіть на повільному вогні, розповідає "Мастер Шеф" Глинська.

Перший корж бісквіту просочіть сиропом, потім зверху розподіліть вишневий мармелад. На мармелад викладіть шар вишневого мусу. Накрийте другим коржем бісквіту, також просочивши його сиропом. Поставте торт в холодильник на кілька годин для просочення.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ