Для любителів солодощів: "Мастер Шеф" Глинська розповіла, як зробити домашній ягідний торт

Для любителів солодощів: "Мастер Шеф" Глинська розповіла, як зробити домашній ягідний торт

Переможниця та колишня суддя проекту "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла у деталях, як зробити дивовижно-м'який торт із ягодами.

Інгредієнти:

Для шоколадного бісквіту:

  • Мука — 100 г (4 ст. л.)
  • Какао-порошок - 15 г (1 ст. л. з гіркою)
  • Розпушувач - 5 г (1 ч. л. з гіркою)
  • Сіль - 1 г
  • Цукор - 90 г (4,5 ст. л.)
  • Вода — 150 мл
  • Рослинна рафінована олія - ​​40 мл (2 ст. л. + 2 ч. л.)

Для вишневого мусу:

  • Вишневий сік - 250 мл
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)
  • Манна крупа - 15 г (1,5 ст. л.)

Для сиропу:

  • Вода - 80 мл
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)
  • Агар-агар — 4 г (2 ч.л.)

Для вишневого мармеладу:

  • Вишня (свіжа або заморожена) - 250 г
  • Кукурудзяний крохмаль - 15 г (1,5 ч. л.)
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)

Приготування:

Розігрійте духовку до 180 градусів. У мисці змішайте борошно, какао-порошок, розпушувач, сіль та цукор. Додайте воду та олію, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.

Перелийте тісто у форму для випічки, застелену пергаментним папером, і випікайте 25-30 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою - вона повинна виходити сухою із центру бісквіту.

"Мастер Шеф" Глинська додає, дайте бісквіту охолонути, потім розріжте його на два коржі. У каструлі доведіть вишневий сік до кипіння. Додайте цукор та манну крупу, постійно помішуючи. Варіть на повільному вогні до загусання.

У невеликій каструлі змішайте воду, цукор та агар-агар. Доведіть до кипіння, помішуючи, потім зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.

Якщо ви використовуєте заморожену вишню, розморозьте її і злийте зайву рідину. У каструлі змішайте вишню, цукор та кукурудзяний крохмаль. Доведіть до кипіння, потім варіть на повільному вогні, розповідає "Мастер Шеф" Глинська.

Перший корж бісквіту просочіть сиропом, потім зверху розподіліть вишневий мармелад. На мармелад викладіть шар вишневого мусу. Накрийте другим коржем бісквіту, також просочивши його сиропом. Поставте торт в холодильник на кілька годин для просочення.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ