Ідеальний десерт із гарбуза: суддя "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт легкого пирога
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F05a8a97c217f0a42d53c3a06bcb31b01.jpg)
Цього разу у себе в Instagram зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати легкий гарбузовий пиріг.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Ярославський бере такі інгредієнти (на форму 26-28 см):
- 600 г тертого гарбуза
- 260 г цукру
- 300-325 г борошна (залежить від соковитості гарбуза)
- 175 г світлих родзинок
- 4 яйця
- 100 г волоських горіхів
- 100 г рослинної олії
- 100 г вершкового масла
- цедра 1 апельсину і половинка на сік
- сіль
- 15-16 г міксу спецій (кориця, імбир, аніс, можна додати гвоздику, мускатний горіх і духмяний перець)
- 2 пачки розпушувачу
- дрібка солі
Для крему:
- 500 г крем-сиру
- 100 г цукрової пудри
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський чистить гарбуз від шкірки та натирає на дрібній тертці.
Родзинки заливаємо окропом і одразу зливаємо воду. Горіхи дрібно січемо ножем.
У натертий гарбуз суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський додає розтоплене вершкове масло та олію, а потім решту інгредієнтів зі списку, і перемішує тісто до однорідності.
Викладаємо тісто в форму, застелену пергаментом і змащену маслом, і ставимо випікатися в розігріту до 175 градусів духовку приблизно на 55 хвилин. Готовність перевіряємо деревʼяною шпажкою. Лишаємо корж охолоджуватися.
Щоб приготувати крем, просто змішуємо крем-сир з цукровою пудрою.
"Можна зробити ще більш повітряний масляний крем: добре збити у планетарному міксері 100г вершкового масла, сік другої половинки апельсина та 130 г цукрової пудри, і додати 500 г крем-сиру і цедру цитрусових", — додав "Мастер Шеф" Володимир Ярославський.
Рзрізаємо пиріг навпіл, змащуємо кремом і можна смакувати.