Легкий і бюджетний десерт: зірка "Мастер Шеф" дала рецепт найсмачнішого маршмелоу в домашніх умовах
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F0832af235abedd9f8d8f7123d9b4ae84.jpg)
Цього разу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як у домашніх умовах приготувати найсмачніше полуничне маршмелоу. Це дуже легкий у приготуванні та смачний десерт, який сподобається і дорослим, і дітям.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:
- 300 г цукру
- 50 мл води
- 50 г полуничного пюре
- 10 мл лимонного соку
- 15 г желатину (силою 200 bloom) + 75 мл води
Для посипки:
- 50 г кукурудзяного крохмалю
- 50 г цукрової пудри
Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змішує желатин із водою та лишає його набухати - 10-15 хвилин за кімнатної температури.
Тим часом готуємо полуничний сироп. В сотейнику змішуємо воду з лимонним соком, полуничним пюре та цукром, ставимо на плиту та варимо до температури 118 градусів, постійно помішуючи сироп лопаткою. Температуру контролюємо за допомогою термометра. Як тільки сироп нагрівся – знімаємо його з плити.
У чаші комбайна "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змішує набряклий желатин і гарячий сироп. Збиваємо масу, щоб вона тримала форму та була трішки теплою.
Готову масу перекладаємо в кондитерський мішок із круглою насадкою діаметром 12-13 мм. На пергамент або силіконовий килимок відсаджуємо маршмелоу у формі сердечок, присипаємо сумішшю цукрової пудри та крохмалю і лишаємо за кімнатної температури на кілька годин, щоб маршмелоу стабілізувалося.
Готове маршмелоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська знімає з килимка, обвалює в цукровій пудрі з крохмалем – і готово.