Не витрачайте гроші на магазинні: "Мастер Шеф" Глінська дала рецепт ідеальних глазурованих сирків

Не витрачайте гроші на магазинні: "Мастер Шеф" Глінська дала рецепт ідеальних глазурованих сирків

Переможниця та екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розповіла, як у домашніх умовах приготувати ідеальні за складом глазуровані сирки.

"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська вирішила приготувати глазуровані сирки з полуничною начинкою. Для цього рецепту беремо:

  • полуниця (свіжа чи морожена) - 140 г
  • крохмаль кукурудзяний - 10 г
  • цукор - 15 г
  • сік лимона - 10 г

Полуницю занурювальним блендером перебиваємо в пюре та змішуємо в сотейнику з соком лимона, цукром і крохмалем. Постійно помішуючи, доводимо суміш до кипіння та проварюємо її ще приблизно 30-40 секунд - крохмаль має заваритися.

Готову начинку "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська переливає в іншу посудину, щоб вона швидко охолола, накриває плівкою "в контакт" і лишає. Коли начинка охолоне, перекладаємо її в кондитерський мішок (насадка не потрібна).

Для приготування сирної маси "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська використовує накі інгредієнти (у розрахунку на 12 сирків масою приблизно по 80 г):

  • сир кисломолочний 5-9% - 700 г
  • пудра цукрова - 100 г
  • ванільний цукор
  • масло вершкове (кімнатної температури) - 100 г

Змішуємо всі інгредієнти та пробиваємо занурювальним блендером до однорідності, і готову сирну масу також викладаємо в кондитерський мішок.

За допомогою харчової плівки "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська формує сирки зі смужкою начинки всередині. Для застигання відправляємо сирки на 2 години в морозилку.

Шоколадна глазур:

  • шоколад чорний - 150 г
  • шоколад молочний - 150 г
  • олія - 2 ст. л.

Розтоплюємо шоколад разом із олією (на паровій бані або просто в мікрохвильовці) – і глазур готова, переливаємо її у високу склянку, щоб було зручніше глазурувати сирки.

Підморожений сирок дістаємо з плівки, наколюємо на шпажку та швидко занурюємо в глазур. Після того, як глазур стане матовою, знімаємо сирок зі шпажки. Глазур доведеться у процесі трішкі підігрівати.

Готові глазуровані сирки лишаємо в холодильнику до розмороження.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ