Підготуйтеся до свята: "Мастер Шеф" Литвинова дала святковий рецепт із чорносливом та горіхами
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F4c43f7b4ad50ad90f02cb772057d2e14.jpg)
Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася перед новорічними святами, що багатьом важливо підготувати різноманітні рецепти. Оскільки щороку готувати однакові смаколики досить нудно, "Мастер Шеф" Литвинова запропонувала справді унікальну страву з чорносливом.
Інгредієнти:
- 0,5 кг чорносливу
- 0,5 кг кураги
- 60 г волоського горіха
- 100 г мигдалю
- 350 мл червоного вина
- 350 мл білого вина
- 50 г цукру (для начинки)
- 300 г сметани (для глазурі)
- 60 г цукру (для глазурі)
Інструкції:
Приготування начинки:
Почнемо з підготовки начинки. Ніжно розріжте чорнослив та курагу на половинки, видаліть кісточки, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Волоський горіх і мигдаль дрібно наріжте або подрібніть.
У глибокій мисці змішайте чорнослив, курагу, горіх і мигдаль. Додайте 50 г цукру і перемішайте.
Замочування у вині:
У великій каструлі поєднайте червоне та біле вино. Доведіть до кипіння.
"Мастер Шеф" Литвинова порадила, знижуйте вогонь і акуратно додайте начинку з чорносливу та кураги. Нехай каштани варяться у вині на слабкому вогні протягом 15-20 хвилин.
Дайте начинці охолонути у вині, щоб вона просочилася ароматами.
Формування десерту:
Вийміть начинку з вина і дайте їй трохи підсохнути.
Наповніть кожну половинку чорносливу та кураги приготованою начинкою.
Глазур:
У мисці з'єднайте сметану та 60 г цукру. Це буде ваша глазур.
Покрийте фаршировані чорнослив і курагу глазур'ю так, щоб кожен десерт був покритий сметанним шаром, розповіла Мастер Шеф Литвинова.
Подання:
Прикрасьте десерт горішками, що залишилися.
Поставте в холодильник на кілька годин, щоб десерт застиг і став більш насиченим смаком, порадила нарешті Мастер Шеф Литвинова.