Це геніально: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт легкого та смачного торта з 10 яєць

Це геніально: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт легкого та смачного торта з 10 яєць

Суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати смачний, легкий і ніжний меренговий торт, який готується швидше, ніж класична "Павлова".

"Мастер Шеф" Володимир Ярославський зробив великий чотириярусний торт. Якщо хочете менший, просто діліть кількість інгредієнтів на 2 або навіть 3 – буде так само смачно та красиво.

Для меренгових коржів нам знадобляться такі інгредієнти:

  • білок яєчний - 390 г (з 10-11 великих яєць)
  • цукрова пудра - 600 г
  • крохмаль кукурудзяний - 70 г
  • сіль - 2 г
  • сік половинки лимона

"Мастер Шеф" Володимир Ярославський робить два види крему. Перший – це просто збиті вершки, для цього беремо 800 г вершків. Для другого крему беремо:

  • жовтки яєчні - 10 шт.
  • цедра і сік двох лимонів (приблизно 80 г)
  • цедра і сік одного апельсина (приблизно 110 г)
  • вершкове масло - 150 г
  • цукор - 100 г

Крім того, нам знадобиться 900 г полуниці чи інших ягід.

Щоб приготувати меренгові коржі, спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський до білків додає сіль, лимонний сік і збиває до легкої піни. Далі частинами починаємо додавати цукрову пудру та збиваємо до стійкої маси. У кінці додаємо просіяний крохмаль і обережно віничком вимішуємо меренгу.

На два дека, застелені пергаментом, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський викладає меренгу чотирьох різних розмірів і відправляє в розігріту до 130-140 градусів духовку приблизно на годину. Готові коржі дістаємо та лишаємо остигати.

Тим часом готуємо курд: змішуємо яєчні жовтки, сік і цедру цитрусових, масло, цукор, ставимо суміш на водяну баню та доводимо до кипіння. Готовий крем пропускаємо через сито, накриваємо плівкою в контакт і також лишаємо остигати.

Перед початком збирання торту вершки збиваємо в щільну піну. Під найбільший корж "Мастер Шеф" Володимир Ярославський додає трішки вершків, щоб торт не поїхав. Збираємо торт у вигляді піраміди, розподіляючи по коржах вершки, ягоди та курд – і одразу можна подавати до столу.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ