Це геніально: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт легкого та смачного торта з 10 яєць

Це геніально: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт легкого та смачного торта з 10 яєць

Суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати смачний, легкий і ніжний меренговий торт, який готується швидше, ніж класична "Павлова".

"Мастер Шеф" Володимир Ярославський зробив великий чотириярусний торт. Якщо хочете менший, просто діліть кількість інгредієнтів на 2 або навіть 3 – буде так само смачно та красиво.

Для меренгових коржів нам знадобляться такі інгредієнти:

  • білок яєчний - 390 г (з 10-11 великих яєць)
  • цукрова пудра - 600 г
  • крохмаль кукурудзяний - 70 г
  • сіль - 2 г
  • сік половинки лимона

"Мастер Шеф" Володимир Ярославський робить два види крему. Перший – це просто збиті вершки, для цього беремо 800 г вершків. Для другого крему беремо:

  • жовтки яєчні - 10 шт.
  • цедра і сік двох лимонів (приблизно 80 г)
  • цедра і сік одного апельсина (приблизно 110 г)
  • вершкове масло - 150 г
  • цукор - 100 г

Крім того, нам знадобиться 900 г полуниці чи інших ягід.

Щоб приготувати меренгові коржі, спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський до білків додає сіль, лимонний сік і збиває до легкої піни. Далі частинами починаємо додавати цукрову пудру та збиваємо до стійкої маси. У кінці додаємо просіяний крохмаль і обережно віничком вимішуємо меренгу.

На два дека, застелені пергаментом, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський викладає меренгу чотирьох різних розмірів і відправляє в розігріту до 130-140 градусів духовку приблизно на годину. Готові коржі дістаємо та лишаємо остигати.

Тим часом готуємо курд: змішуємо яєчні жовтки, сік і цедру цитрусових, масло, цукор, ставимо суміш на водяну баню та доводимо до кипіння. Готовий крем пропускаємо через сито, накриваємо плівкою в контакт і також лишаємо остигати.

Перед початком збирання торту вершки збиваємо в щільну піну. Під найбільший корж "Мастер Шеф" Володимир Ярославський додає трішки вершків, щоб торт не поїхав. Збираємо торт у вигляді піраміди, розподіляючи по коржах вершки, ягоди та курд – і одразу можна подавати до столу.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ