В Італії помер автор десерту терамісу

В Італії помер автор десерту терамісу

В Італії помер шеф-кухар Роберто Лінгуанотто, якого вважають автором десерту "Тірамісу".

Про це повідомляє Le Beccherie.

Лінгуанотто розробив рецепт, коли працював у ресторані Le Beccherie, страва в меню закладу з'явилася у 1972 році. Рецепт нотаріально завірили троє членів делегації Італійської академії кулінарії у місті Тревізо.

Ідея створити десерт з печива та крему з'явилася у дружини власника Le Beccherie Альби у 1950-х роках, проте вона планувала замість звичного "маскарпоне" взяти сабайон – яєчний крем з додаванням вина, рому та кориці. Проте Лінгуанотто вирішив, що вершковий сир буде кращим поєднанням.

Назва десерту tiramisù означає "підніми мене".

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ