Без мороки з тістом: суддя "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт шалено смачного пирога
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2Fdd17a5ba29817fe007547017e6070ff6.jpg)
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати святковий пиріг із червоною рибою. Такий пиріг чудово смакуватиме як гарячим, так і холодним.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- 1 кг листкового дріжджового тіста
- 1 кг свіжого або 400 г розмороженого шпинату
- 150 г цибулі
- 60-70 г вершкового масла
- 6 яєць
- приблизно 950 г тушки горбуші (500-550 г філе)
- сіль, перець
- яйце на помазку
- трохи борошна на підпил
Продукти треба заздалегідь розморозити в холодильнику.
Рибу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розробляє на філе і ретельно вибирає кісточки.
Зі свіжого шпинату прибираємо стебла, а листочки нарізаємо.
Дрібно нарізаємо цибулю та обсмажуємо її на вершковому маслі на середньому вогні, щоб вона трохи зарум'янилася. Потім додаємо шпинат, солимо, перчимо та перемішуємо, поки шпинат не осяде - але довго готувати не треба, шпинат має лишитися соковитим.
Яйця "Мастер Шеф" Володимир Ярославський відварює майже в круту, дає їм охолонути та нарізає слайсами.
Дуже холодне листкове тісто розкочуємо на пергаменті, припиленому борошном, у пласт 4-5 мм товщиною.
Викладаємо на половину тіста шпинат із цибулею, яйця та нарізане на шматочки філе горбуші (порядок начинки можна змінювати), зверху додаємо сіль і перець, загортаємо начинку вільною половиною тіста.
Зверху "Мастер Шеф" Володимир Ярославський змащує пиріг перемішаним яйцем і ножицями робить легенький візерунок, не прорізуючи тісто до кінця.
Випікати пиріг треба в розігрітій до 180-185 градусів духовці у режимі верх-низ або конвекція приблизно 25-27 хвилин, до рум’яного кольору.