Прямо розсипається на тарілці: "Мастер Шеф" Мартиновська дала рецепт пікантного м'яса з медом
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2F9d8dd1e285d67206e29182cf0ea6a235.jpg)
Переможниця третього сезону проекту "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська ділиться своїм особливим рецептом настрою для свят — ніжних качиних ніжок із айвою та імбиром. Рецепт цієї страви поділилася на своїй сторінці в Інстаграм. За словами "Мастер Шефа" Литвинової, такий рецепт дуже ніжний і м'ясо буквально розсипається на тарілці.
Інгредієнти:
- 2 качині ніжки
- 2 айви
- 30 г меду
- 0,5 см свіжого імбиру
- 100 г цибулі шалот
- 5 зубчиків часнику
- 50-80 мл білого сухого вина
- 1/2 лимона
- Чабрець
- Шавлія
- Сіль перець
Кроки приготування:
Візьміть каструлю з товстим дном та високою теплопровідністю. Спочатку обсмажте качині ніжки з обох боків на олії, ділиться "Мастер Шеф" Мартиновська.
Додайте дрібно нарізану цибулю шалот, часник та ароматні трави. Деглазуйте білим вином і залиште на 5 хвилин, щоб алкоголь випарувався. Посоліть і поперчіть. Накрийте кришкою і тушкуйте 30 хвилин, радить також "Мастер Шеф" Мартиновська.
Наріжте айву на дрібні шматочки і полийте лимонним соком. "Мастер Шеф" Мартиновська нагадала, додайте до качиних ніжок і продовжуйте гасити під кришкою на середньому вогні ще 15-20 хвилин протягом 45 хвилин.