Тепер готую млинці тільки так: фіналіст "Мастер Шеф" підкорив простим рецептом ажурних млинців
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2Fd443510e0e559e7ec1a225352f4a0af1.jpg)
На своїй сторінці в Instagram фіналіст "Мастер Шеф" Микола Люлько показав, як приготувати ажурні млинці на дріжджах.
Спершу "Мастер Шеф" Микола Люлько змішує такі інгредієнти:
- молоко - 250 г
- вода - 250 г
- цукор - 2 ст.л.
Трохи підігріваємо цю суміш до температури 30-40 градусів (не обовʼязково на плиті, "Мастер Шеф" Микола Люлько для цього скористався мікрохвильовкою). Додаємо 8 г сухих дріжджів, перемішуємо та лишаємо за кімнатної температури на 15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
Далі "Мастер Шеф" Микола Люлько змішує:
- яйця курячі - 2 шт.
- сіль - 0,5 ч.л.
- борошно - 190 г
- олія - 50 г
Перемішуємо все до однорідності та даємо постояти 40 хвилин за кімнатної температури – за цей час маса збільшиться в 4 рази.
На розігрітій пательні з додаванням невеликої кількості олії смажимо млинці. Завдяки дріжджам вони мають красивий ажурний візерунок.
"Всі інгрідієнти мають бути кімнатної температури, смажимо на середньому вогні", – наголосив "Мастер Шеф" Микола Люлько.
Українці в коментарях оцінили рецепт від зірки "Мастер Шеф":
"Це самі бомбезні млинці, які я колись готувала))) дякую за рецепт💣💣💣";
"Якщо ще кольорові зробити, то взагалі 🔥🔥🔥 Про мікрохвильовку ніколи б не здогадалася. У мене однобоке уявлення про її призначення😅 Тепер знаю, спасибі";
"оце така смакота, треба спробувати, дякую";
"Якщо млинці, тепер тільки такі🔥".