Абрикосовою фантою будете насолоджуватись цілу зиму- приготуйте улюблений напій дитинства за найпростішим рецептом

Абрикосовою фантою будете насолоджуватись цілу зиму- приготуйте улюблений напій дитинства за найпростішим рецептом

Домашні заготовки – справжнє мистецтво, яке передається з покоління в покоління. Хто з нас не пам’ятає тих теплих моментів, коли бабуся чи мама консервували овочі, варили варення та готували компоти на зиму? Сьогодні ми поділимося рецептом вітамінного напою, який обов’язково сподобається вашим рідним – фанти з абрикосів.

Для приготування цього ароматного компоту вам потрібні найкращі абрикоси – стиглі, солодкі та соковиті.

Інгредієнти на одну 3-літрову банку:

  • Абрикоси – 600 г
  • Апельсини – 4-6 кружечків
  • Лимон – 3 кружечка
  • Цукор – 1 склянка + 4 ст. л. (приблизно 300 г)
  • Вода – 2 літри

    Абрикосова фанта, скріншот: YouTube

Як готувати:

Ретельно вимийте абрикоси, розріжте їх навпіл і видаліть кісточки. Банку і кришку необхідно простерилізувати будь-яким зручним для вас способом.

Покладіть половинки абрикосів у банку. Додайте кілька кружечків апельсина та лимона. Цитрусові не тільки додадуть напою приємного кольору, але й особливу кислинку.

Воду доведіть до кипіння, всипте цукор і перемішуйте, поки він повністю не розчиниться. Варіть сироп ще близько однієї хвилини.

Залийте фрукти в банці гарячим сиропом і відразу закатайте. Переверніть банку догори дном і залиште до повного охолодження.

Компот зберігайте у темному та прохолодному місці.

Поради від українських господинь:

  • Якщо у вас немає лимона, замініть його 0,5 ч. л. лимонної кислоти.
  • Для додаткового аромату можна додати трохи ванільного цукру або кілька гвоздик.
  • Якщо абрикоси дуже солодкі, зменште кількість цукру.
  • Залишки лимона та апельсина можна заморозити і використовувати пізніше для інших компотів або чаю.

Зробивши цю фанту з абрикосів, ви не лише збережете частинку літа на зиму, а й порадуєте рідних корисним та смачним напоєм. Просто додайте у напій газовану воду, і отримаєте справжню фанту.

Раніше ми розповідали, що Готуйте зараз і кайфуйте взимку: рецепт компоту з абрикосів та вишень, ніколи не пошкодуєте, що зробили

Також, Для Наполеона не потрібна духовка: як приготувати легендарний торт з млинців - ще ніжніший

Поділитися сюжетом

Останні новини

Ціни на продукти зростуть на 30%: українцям ледь вистачатиме на їжу

Насичений на події понеділок: гороскоп для всіх знаків Зодіаку на 7 жовтня

Сніг 7 жовтня і кисле молоко на обличчя що потрібно, а що заборонено робити на Сергія, примети

"Жінка буде президентом...": відомий астролог визначив, що чекає на Україну взимку

Найсмачніші оладки з печінки: бюджетний рецепт від зірки "Майстер Шеф" Лізи Глинської

Як і коли посадити ожину восени саджанцями: топ порад від садівників

Десерт "Льод та вогонь": спрощений рецепт від відомого кухаря, який вразить ваших гостей

Як правильно зберігати врожай буряків узимку: важливі поради та секрети від професіоналів

Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Чим обробити сад від шкідників восени: експерти назвали кращі методи

Небезпечна бактерія живе в рибі та "пожирає людей": жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Для чого використовують кондиціонер для білизни і чи потрібен він при пранні: міфи, в які ви вірите

"Доведеться підвищувати вдвічі": українські інтернет-провайдери готують нові тарифи