Абрикосовою фантою будете насолоджуватись цілу зиму- приготуйте улюблений напій дитинства за найпростішим рецептом

Абрикосовою фантою будете насолоджуватись цілу зиму- приготуйте улюблений напій дитинства за найпростішим рецептом

Домашні заготовки – справжнє мистецтво, яке передається з покоління в покоління. Хто з нас не пам’ятає тих теплих моментів, коли бабуся чи мама консервували овочі, варили варення та готували компоти на зиму? Сьогодні ми поділимося рецептом вітамінного напою, який обов’язково сподобається вашим рідним – фанти з абрикосів.

Для приготування цього ароматного компоту вам потрібні найкращі абрикоси – стиглі, солодкі та соковиті.

Інгредієнти на одну 3-літрову банку:

  • Абрикоси – 600 г
  • Апельсини – 4-6 кружечків
  • Лимон – 3 кружечка
  • Цукор – 1 склянка + 4 ст. л. (приблизно 300 г)
  • Вода – 2 літри

    Абрикосова фанта, скріншот: YouTube

Як готувати:

Ретельно вимийте абрикоси, розріжте їх навпіл і видаліть кісточки. Банку і кришку необхідно простерилізувати будь-яким зручним для вас способом.

Покладіть половинки абрикосів у банку. Додайте кілька кружечків апельсина та лимона. Цитрусові не тільки додадуть напою приємного кольору, але й особливу кислинку.

Воду доведіть до кипіння, всипте цукор і перемішуйте, поки він повністю не розчиниться. Варіть сироп ще близько однієї хвилини.

Залийте фрукти в банці гарячим сиропом і відразу закатайте. Переверніть банку догори дном і залиште до повного охолодження.

Компот зберігайте у темному та прохолодному місці.

Поради від українських господинь:

  • Якщо у вас немає лимона, замініть його 0,5 ч. л. лимонної кислоти.
  • Для додаткового аромату можна додати трохи ванільного цукру або кілька гвоздик.
  • Якщо абрикоси дуже солодкі, зменште кількість цукру.
  • Залишки лимона та апельсина можна заморозити і використовувати пізніше для інших компотів або чаю.

Зробивши цю фанту з абрикосів, ви не лише збережете частинку літа на зиму, а й порадуєте рідних корисним та смачним напоєм. Просто додайте у напій газовану воду, і отримаєте справжню фанту.

Раніше ми розповідали, що Готуйте зараз і кайфуйте взимку: рецепт компоту з абрикосів та вишень, ніколи не пошкодуєте, що зробили

Також, Для Наполеона не потрібна духовка: як приготувати легендарний торт з млинців - ще ніжніший

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ