Аджика з кабачків: рецепт, який стане твоїм коронним
Прийшов сезон кабачків, і це означає лише одне, що потрібно вигадувати, куди подіти цей овоч. На цей раз пропонуємо нашим шановним читачам разом розібратися, як приготувати з кабачків аджику.
Так, домашній соус, який ми звикли називати аджикою, зазвичай готують на основі помідорів. А можна приготувати домашню аджику з кабачків, це не менш смачно.
Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться у соціальних мережах цікавими способами приготування різних страв.
Що нам потрібно із продуктів:
Кабачки – 2 кг
Морква – 400 г
Помідори – 2 шт.
Часник - 1 головка
Олія - 200 мл
Оцет 6% - 120 мл
Цукор - 70 г (за смаком)
Сіль - 50 г (за смаком)
Перець червоний мелений - 1 ч. ложка (за смаком)
Спосіб приготування
Підготувати продукти. Кабачки нарізати дрібними кубиками. Якщо на кабачках є зіпсовані місця, очистити їх від шкірки. Очищену моркву натерти на великій тертці. На помідорах зробити хрестоподібні надрізи. Помідори залити окропом та залишити на 5 хвилин.
Потім з помідорів зняти шкірку та видалити плодоніжки. Розрізати помідори на четвертинки та скласти у чашу блендера. Подрібнити помідори у пюре. У великій каструлі з'єднати кабачки, моркву, пюре із помідорів. Додати олію, оцет, цукор, сіль, перець і часник - очищений і спресований. Перемішати.
Поставити каструлю на сильний вогонь, довести до кипіння. Варити аджику із кабачків 1,5 години. Банки простерилізувати, кришки прокип'ятити. Я стерилізувала банки у духовці. Помила їх, поставила до холодної духовки, включила її на 160 градусів. Коли банки стали сухими – все готове. Кришки я кип'ятила близько 15 хвилин.
Розкласти гарячу аджику з кабачків по теплих сухих банках, герметично закрити кришками. У мене вийшло 2,5 л аджики з кабачків.
Також, такі фрикадельки точно ніхто не пробував: вся справа в соусі, секретний рецепт.