Аджика з кабачків: рецепт, який стане твоїм коронним

Аджика з кабачків: рецепт, який стане твоїм коронним

Прийшов сезон кабачків, і це означає лише одне, що потрібно вигадувати, куди подіти цей овоч. На цей раз пропонуємо нашим шановним читачам разом розібратися, як приготувати з кабачків аджику.

Так, домашній соус, який ми звикли називати аджикою, зазвичай готують на основі помідорів. А можна приготувати домашню аджику з кабачків, це не менш смачно.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться у соціальних мережах цікавими способами приготування різних страв.

Аджика з кабачків, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів:

Кабачки – 2 кг
Морква – 400 г
Помідори – 2 шт.
Часник - 1 головка
Олія - ​​200 мл
Оцет 6% - 120 мл
Цукор - 70 г (за смаком)
Сіль - 50 г (за смаком)
Перець червоний мелений - 1 ч. ложка (за смаком)

Спосіб приготування

Підготувати продукти. Кабачки нарізати дрібними кубиками. Якщо на кабачках є зіпсовані місця, очистити їх від шкірки. Очищену моркву натерти на великій тертці. На помідорах зробити хрестоподібні надрізи. Помідори залити окропом та залишити на 5 хвилин.

Аджика з кабачків, скріншот: YouTube

Потім з помідорів зняти шкірку та видалити плодоніжки. Розрізати помідори на четвертинки та скласти у чашу блендера. Подрібнити помідори у пюре. У великій каструлі з'єднати кабачки, моркву, пюре із помідорів. Додати олію, оцет, цукор, сіль, перець і часник - очищений і спресований. Перемішати.

Аджика з кабачків, скріншот: YouTube

Аджика з кабачків, скріншот: YouTube

Поставити каструлю на сильний вогонь, довести до кипіння. Варити аджику із кабачків 1,5 години. Банки простерилізувати, кришки прокип'ятити. Я стерилізувала банки у духовці. Помила їх, поставила до холодної духовки, включила її на 160 градусів. Коли банки стали сухими – все готове. Кришки я кип'ятила близько 15 хвилин.

Аджика з кабачків, скріншот: YouTube

Розкласти гарячу аджику з кабачків по теплих сухих банках, герметично закрити кришками. У мене вийшло 2,5 л аджики з кабачків.

Також, такі фрикадельки точно ніхто не пробував: вся справа в соусі, секретний рецепт.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Обновление пенсионной системы: как будут рассчитываться деньги по новым критериям

Субсидия на новый отопительный сезон: названы условия, при которых ее предоставят

Уилл Смит во время съемок "Людей в черном" мощно пукал: звезд пришлось эвакуировать

В Румынии сняли с избирательной гонки пророссийского политика, которая хотела аннексировать часть Украины

С баклажанами и мясом: рецепт сочной запеканки, которая очень просто готовится

Мобилизацию хотят существенно "омолодить": ТЦК заинтересуют юные парни

Социальная выплата вместо пенсии: условия и суммы

Главное за 6 октября: пенсионерам доплатят, ТЦК поставили на место, а Польща меняет правила для украинцев

За границу выехать не получится, даже если не военнообязанный: какие ограничения есть у украинцев

Россияне расстреляли пленных украинских бойцов в Нью-Йорке - Азов

Чем обработать землю от болезней для хорошего урожая в следующем году: огородники дали советы

Борщевой набор дорожает: что ждет покупателей осенью 2024

Сочные ребрышки, вкуснее любого шашлыка: шеф-повар поделилась рецептом

Можно не только с курицей и лучше чем в Макдональдсе: рецепт кабачковых нагетсов

Украинцам начислят компенсации за покупки: можно получить до 10% стоимости