Банановий пиріг з карамельним соусом: простий рецепт від зірки "Мастер Шеф"

Банановий пиріг з карамельним соусом: простий рецепт від зірки "Мастер Шеф"
Ліза Глінська, українська шеф-кухарка та зірка шоу "МастерШеф" розкрила свій рецепт надзвичайно смачного бананового пирога з карамельним соусом та горіхами, який легко зробити вдома.
Щоб приготувати банановий пиріг, вам знадобляться такі інгредієнти:
  • 300 г стиглого банану
  • 100 г тростинного (коричневого) цукру
  • 100 г вершкового масла (жирністю 82%)
  • 80 мл молока
  • 100 г яєць (приблизно 2 шт.)
  • 200 г борошна
  • 6 г розпушувача
  • 1 г солі
  • Ванільний цукор
  • 100 г цукру
  • Ваніль або ванільний цукор
  • 220 мл вершків (жирністю 30-35%)
  • 2 г солі
  • 30 г вершкового масла (жирністю 82%)

Використовуйте дуже стиглі банани. У великій мисці розімніть їх виделкою до пюре з невеликими шматочками.

Додайте коричневий цукор та ванільний цукор. Ретельно перемішайте.

Додайте яйця, молоко та розтоплене вершкове масло, ще раз перемішайте.

В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач і сіль. Поступово додайте до бананової маси, перемішуючи вінчиком до однорідності.

Підготуйте форму (прямокутна, 25х18 см), змастіть її вершковим маслом і застеліть пергаментом.

Вилийте тісто у форму та розрівняйте. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою.

Для карамельного соусу: у сотейник висипте цукор і нагрівайте на середньому вогні, поки він не перетвориться на карамель. Вершки підігрійте до паріння.

Коли цукор стане коричневим, зменшіть вогонь і повільно вливайте гарячі вершки, постійно перемішуючи. Додайте сіль і вершкове масло, добре перемішайте.

Коли банановий пиріг буде готовий, проткніть його дерев’яною шпажкою по всій поверхні. Вилийте теплий карамельний соус на гарячий пиріг і дайте йому просочитися протягом години.

Посипте готовий пиріг смаженими горіхами, наріжте на шматочки та насолоджуйтеся!

Цей рецепт точно варто спробувати. Він не залишить байдужим нікого із ваших гостей чи рідних.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Гарбузово-апельсиновий пудинг: "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова розкрила секрет простого та смачного десерту

Як правильно садити лохину: поради та секрети від професійних фермерів

Хрусткі огірки на зиму: зірка "Мастер Шеф" розкрила родинний рецепт

Коли висаджувати сажанці винограду для щедрого врожаю: садівники назвали ідеальний час

Жовтневе сонячне затемнення: астрологиня розповіла, що зміниться у житті українців

Водіям підказали, як уникнути штрафу у разі зупинки поліцією: хитрість із двигуном

Як зберегти врожай гарбуза правильно: господарі назвали головні правила

Україна може опинитися у блекауті на кілька днів – енергетики назвали реальну загрозу

Хто собі бере те, що йому не положено, буде розплата, - Інна Гнатюк про період з 10 жовтня до 25 листопада

Курці, готуйтеся – з 2025 року сигарети подорожчають: подробиці нового закону

Пончики без цукру: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачного десерту

Коли збирати врожай капусти у 2024 році: господині назвали кращі терміни

Не в лоб, а через фланги: експерт пояснив тактику наступу ворога і як їй протидіяти

Мобілізація в жовтні: на кого з нетерпінням чекає ТЦК

«Не можна сидіти на трьох стільцях»: експерт розповів, що чекає на Грузію далі