Банановий пиріг з карамельним соусом: простий рецепт від зірки "Мастер Шеф"
- 300 г стиглого банану
- 100 г тростинного (коричневого) цукру
- 100 г вершкового масла (жирністю 82%)
- 80 мл молока
- 100 г яєць (приблизно 2 шт.)
- 200 г борошна
- 6 г розпушувача
- 1 г солі
- Ванільний цукор
- 100 г цукру
- Ваніль або ванільний цукор
- 220 мл вершків (жирністю 30-35%)
- 2 г солі
- 30 г вершкового масла (жирністю 82%)
Використовуйте дуже стиглі банани. У великій мисці розімніть їх виделкою до пюре з невеликими шматочками.
Додайте коричневий цукор та ванільний цукор. Ретельно перемішайте.
Додайте яйця, молоко та розтоплене вершкове масло, ще раз перемішайте.
В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач і сіль. Поступово додайте до бананової маси, перемішуючи вінчиком до однорідності.
Підготуйте форму (прямокутна, 25х18 см), змастіть її вершковим маслом і застеліть пергаментом.
Вилийте тісто у форму та розрівняйте. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою.
Для карамельного соусу: у сотейник висипте цукор і нагрівайте на середньому вогні, поки він не перетвориться на карамель. Вершки підігрійте до паріння.
Коли цукор стане коричневим, зменшіть вогонь і повільно вливайте гарячі вершки, постійно перемішуючи. Додайте сіль і вершкове масло, добре перемішайте.
Коли банановий пиріг буде готовий, проткніть його дерев’яною шпажкою по всій поверхні. Вилийте теплий карамельний соус на гарячий пиріг і дайте йому просочитися протягом години.
Посипте готовий пиріг смаженими горіхами, наріжте на шматочки та насолоджуйтеся!
Цей рецепт точно варто спробувати. Він не залишить байдужим нікого із ваших гостей чи рідних.