Без глютена, але з шоколадом: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт солодкого торта з бісквітом

Без глютена, але з шоколадом: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт солодкого торта з бісквітом

На своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська дала рецепт торта із шоколадом без глютена.

Шоколадний бісквіт без глютена:

  • 200 г яєць (4 шт)
  • 100 г чорного шоколаду
  • 100 г молочного шоколаду
  • 100 г цукру (4 ст. л. з гіркою)
  • 100 г мигдального борошна (16,5 ст. л.)
  • 2 г солі (1/3 ч.л.)

Вершковий мус "Страчела":

  • 200 г вершкового сиру (сирного сиру або маскарпоне)
  • 400 мл вершків (жирністю 30-33%) (2 склянки, об'ємом 200 мл.)
  • 50 г цукрової пудри (2 ст. л. із гіркою)
  • 10 г желатину
  • 50 мл води (3 ст. л. + 1 ч. л.)
  • 50 г чорного шоколаду (натертого на дрібній тертці)
  • 10 г сублімованої малини (за бажанням)

Інструкції:

Приготування бісквіта:

Розігрійте духовку до 180 °C.

Розтопіть чорний та молочний шоколад на водяній бані.

У мисці збийте яйця з цукром до утворення повітряної маси, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.

Поступово додайте розтоплений шоколад та мигдальне борошно, продовжуючи збивати.

Додайте сіль і добре перемішайте.

Вилийте тісто у форму для випікання та випікайте у попередньо розігрітій духовці близько 25-30 хвилин або до готовності.

Приготування вершкового мусу "Страчела":

"Мастер Шеф" Глинська радить, розчиніть желатин у воді і дайте йому набрякнути.

Збийте вершковий сир із цукровою пудрою до отримання однорідної маси.

В окремій мисці збийте вершки до утворення піків.

Розтопити чорний шоколад.

Додайте желатин у розчині до сирного сиру, добре перемішайте.

Поступово додавайте збиті вершки в сирно-желатинову масу, акуратно перемішуючи. "Мастер Шеф" Глинська ділиться, додайте розтоплений шоколад та сублімовану малину (за бажанням), добре перемішайте.

Складання торта:

Розріжте бісквіт горизонтально на два шари.

Намазуйте мус на перший шар бісквіту, радить "Мастер Шеф" Глинська. Покладіть другий шар бісквіту зверху.

Залийте верхній шар мусом та рівномірно розподіліть.

Прикрасьте торт за бажанням.

Охолодження та подача:

Поставте торт у холодильник на кілька годин для застигання мусу.

Подавайте торт на стіл, нарізаний порціями, розповіла Мастер Шеф Глинська.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Гороскоп на тиждень 21-27 жовтня для всіх знаків Зодіаку: підвищення Козерогів, витрати Дів та приємності Тельців

Швидкий гарбузовий рулет: ніжні ласощі для осінніх вечорів

Внаслідок російської нічної атаки на Київ є пошкодження в кількох районах

На президентських виборах у Молдові порахували майже всі голоси

Мільйони доларів ще й літак: керівник БЕБ на Полтавщині Олег Пахніц зумів вразити декларацією

Ціни на курячі яйця зростають: чи може знову бути 70 гривень за десяток

Клієнт ПриватБанку хотів зняти з картки долари, але одержав не всі гроші: "Видали 75% суми"

Батькам пояснили, як збільшується шанс народити дівчинку

Підписників чатів про повістки почнуть карати: не знайдуть власників, сядуть читачі

Як позбутися неприємного запаху в пральній машині: кращі поради фахівців

У середньому на 54% дорожче: яблука, виноград та банани сильно вдарять по гаманцю

Без тепла та води: борги українців поставили під загрозу опалювальний сезон

Секрет ідеального гарбузового крем-супу від переможця "Мастер Шеф": простий рецепт

Дюна 3 вийде раніше очікуваного: фанатів порадували звісткою

Українцям можуть зменшити податки: це стосується кількох категорій