Без глютена, але з шоколадом: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт солодкого торта з бісквітом

Без глютена, але з шоколадом: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт солодкого торта з бісквітом

На своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська дала рецепт торта із шоколадом без глютена.

Шоколадний бісквіт без глютена:

  • 200 г яєць (4 шт)
  • 100 г чорного шоколаду
  • 100 г молочного шоколаду
  • 100 г цукру (4 ст. л. з гіркою)
  • 100 г мигдального борошна (16,5 ст. л.)
  • 2 г солі (1/3 ч.л.)

Вершковий мус "Страчела":

  • 200 г вершкового сиру (сирного сиру або маскарпоне)
  • 400 мл вершків (жирністю 30-33%) (2 склянки, об'ємом 200 мл.)
  • 50 г цукрової пудри (2 ст. л. із гіркою)
  • 10 г желатину
  • 50 мл води (3 ст. л. + 1 ч. л.)
  • 50 г чорного шоколаду (натертого на дрібній тертці)
  • 10 г сублімованої малини (за бажанням)

Інструкції:

Приготування бісквіта:

Розігрійте духовку до 180 °C.

Розтопіть чорний та молочний шоколад на водяній бані.

У мисці збийте яйця з цукром до утворення повітряної маси, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.

Поступово додайте розтоплений шоколад та мигдальне борошно, продовжуючи збивати.

Додайте сіль і добре перемішайте.

Вилийте тісто у форму для випікання та випікайте у попередньо розігрітій духовці близько 25-30 хвилин або до готовності.

Приготування вершкового мусу "Страчела":

"Мастер Шеф" Глинська радить, розчиніть желатин у воді і дайте йому набрякнути.

Збийте вершковий сир із цукровою пудрою до отримання однорідної маси.

В окремій мисці збийте вершки до утворення піків.

Розтопити чорний шоколад.

Додайте желатин у розчині до сирного сиру, добре перемішайте.

Поступово додавайте збиті вершки в сирно-желатинову масу, акуратно перемішуючи. "Мастер Шеф" Глинська ділиться, додайте розтоплений шоколад та сублімовану малину (за бажанням), добре перемішайте.

Складання торта:

Розріжте бісквіт горизонтально на два шари.

Намазуйте мус на перший шар бісквіту, радить "Мастер Шеф" Глинська. Покладіть другий шар бісквіту зверху.

Залийте верхній шар мусом та рівномірно розподіліть.

Прикрасьте торт за бажанням.

Охолодження та подача:

Поставте торт у холодильник на кілька годин для застигання мусу.

Подавайте торт на стіл, нарізаний порціями, розповіла Мастер Шеф Глинська.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ