Без глютена, але з шоколадом: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт солодкого торта з бісквітом

Без глютена, але з шоколадом: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт солодкого торта з бісквітом

На своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська дала рецепт торта із шоколадом без глютена.

Шоколадний бісквіт без глютена:

  • 200 г яєць (4 шт)
  • 100 г чорного шоколаду
  • 100 г молочного шоколаду
  • 100 г цукру (4 ст. л. з гіркою)
  • 100 г мигдального борошна (16,5 ст. л.)
  • 2 г солі (1/3 ч.л.)

Вершковий мус "Страчела":

  • 200 г вершкового сиру (сирного сиру або маскарпоне)
  • 400 мл вершків (жирністю 30-33%) (2 склянки, об'ємом 200 мл.)
  • 50 г цукрової пудри (2 ст. л. із гіркою)
  • 10 г желатину
  • 50 мл води (3 ст. л. + 1 ч. л.)
  • 50 г чорного шоколаду (натертого на дрібній тертці)
  • 10 г сублімованої малини (за бажанням)

Інструкції:

Приготування бісквіта:

Розігрійте духовку до 180 °C.

Розтопіть чорний та молочний шоколад на водяній бані.

У мисці збийте яйця з цукром до утворення повітряної маси, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.

Поступово додайте розтоплений шоколад та мигдальне борошно, продовжуючи збивати.

Додайте сіль і добре перемішайте.

Вилийте тісто у форму для випікання та випікайте у попередньо розігрітій духовці близько 25-30 хвилин або до готовності.

Приготування вершкового мусу "Страчела":

"Мастер Шеф" Глинська радить, розчиніть желатин у воді і дайте йому набрякнути.

Збийте вершковий сир із цукровою пудрою до отримання однорідної маси.

В окремій мисці збийте вершки до утворення піків.

Розтопити чорний шоколад.

Додайте желатин у розчині до сирного сиру, добре перемішайте.

Поступово додавайте збиті вершки в сирно-желатинову масу, акуратно перемішуючи. "Мастер Шеф" Глинська ділиться, додайте розтоплений шоколад та сублімовану малину (за бажанням), добре перемішайте.

Складання торта:

Розріжте бісквіт горизонтально на два шари.

Намазуйте мус на перший шар бісквіту, радить "Мастер Шеф" Глинська. Покладіть другий шар бісквіту зверху.

Залийте верхній шар мусом та рівномірно розподіліть.

Прикрасьте торт за бажанням.

Охолодження та подача:

Поставте торт у холодильник на кілька годин для застигання мусу.

Подавайте торт на стіл, нарізаний порціями, розповіла Мастер Шеф Глинська.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Россияне планируют отправить военных из КНДР в Курскую область - СМИ

Рядом с Зимбабве: Украина оказалась внизу рейтинга экономической свободы в мире

Бригада ДШВ «минуснула» россиянам несколько танков и БМП на Кураховском направлении

Пенсии украинцев начнут "сгорать" с 2025 года: эксперт объяснил, как это остановить

Воздушные силы ВСУ раскрыли подробности ночной воздушной атаки

Работают на грани возможностей: БФ «Надежда» с гуманитарной миссией в медучреждениях Херсона и Николаева

Украинцам пообещали еще один перерасчет пенсий: в Минсоци раскрыли детали масштабной реформы

Вдова Навального заявила о планах баллотироваться в президенты РФ

В ПФУ решили сократить пенсии некоторым украинцам: кого и за какие "грехи" накажут

В Укроборонпроме назначен новый гендиректор

Как приготовить рамен: "Мастер Шеф" Хименес-Браво дал простой и бюджетный рецепт

В Турции нашли 2000-летнюю надпись в честь чемпиона по борьбе

"Я тебя люблю" от них вы будете ждать долго: 3 знака Зодиака, которые не спешат говорить о чувствах

ТЦК объявило в розыск: что делать в первую очередь

Залужный написал книгу