Без глютена, але з шоколадом: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт солодкого торта з бісквітом

Без глютена, але з шоколадом: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт солодкого торта з бісквітом

На своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська дала рецепт торта із шоколадом без глютена.

Шоколадний бісквіт без глютена:

  • 200 г яєць (4 шт)
  • 100 г чорного шоколаду
  • 100 г молочного шоколаду
  • 100 г цукру (4 ст. л. з гіркою)
  • 100 г мигдального борошна (16,5 ст. л.)
  • 2 г солі (1/3 ч.л.)

Вершковий мус "Страчела":

  • 200 г вершкового сиру (сирного сиру або маскарпоне)
  • 400 мл вершків (жирністю 30-33%) (2 склянки, об'ємом 200 мл.)
  • 50 г цукрової пудри (2 ст. л. із гіркою)
  • 10 г желатину
  • 50 мл води (3 ст. л. + 1 ч. л.)
  • 50 г чорного шоколаду (натертого на дрібній тертці)
  • 10 г сублімованої малини (за бажанням)

Інструкції:

Приготування бісквіта:

Розігрійте духовку до 180 °C.

Розтопіть чорний та молочний шоколад на водяній бані.

У мисці збийте яйця з цукром до утворення повітряної маси, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.

Поступово додайте розтоплений шоколад та мигдальне борошно, продовжуючи збивати.

Додайте сіль і добре перемішайте.

Вилийте тісто у форму для випікання та випікайте у попередньо розігрітій духовці близько 25-30 хвилин або до готовності.

Приготування вершкового мусу "Страчела":

"Мастер Шеф" Глинська радить, розчиніть желатин у воді і дайте йому набрякнути.

Збийте вершковий сир із цукровою пудрою до отримання однорідної маси.

В окремій мисці збийте вершки до утворення піків.

Розтопити чорний шоколад.

Додайте желатин у розчині до сирного сиру, добре перемішайте.

Поступово додавайте збиті вершки в сирно-желатинову масу, акуратно перемішуючи. "Мастер Шеф" Глинська ділиться, додайте розтоплений шоколад та сублімовану малину (за бажанням), добре перемішайте.

Складання торта:

Розріжте бісквіт горизонтально на два шари.

Намазуйте мус на перший шар бісквіту, радить "Мастер Шеф" Глинська. Покладіть другий шар бісквіту зверху.

Залийте верхній шар мусом та рівномірно розподіліть.

Прикрасьте торт за бажанням.

Охолодження та подача:

Поставте торт у холодильник на кілька годин для застигання мусу.

Подавайте торт на стіл, нарізаний порціями, розповіла Мастер Шеф Глинська.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ