Без м'яса навіть смачніше: рецепт картопляного кебабу з овочами
Цього разу food-стиліст та експерт з кулінарії my_happyfood запропонував приготувати "кебаб" в індійському стилі, який стане чудовою стравою разом із салатом та соковитими овочами.
Інгредієнти:
- 500 г картоплі (відварити, очистити, розім'яти)
- 1 невелика червона цибулина (подрібнити)
- 1-2 чилі (подрібнити)
- Пучок кінзи (нарізати)
- 2 зубчики часнику (подрібнити)
- 1 ч. л. порошку чилі (за смаком)
- ½ ч. л. меленого куміна
- ½ ч. л. меленого коріандру
- ½ год. л. чаат масала
- 1 ч. л. чорного куміну
- ½ ч. л. порошку зеленого манго (за бажанням)
- Сіль та перець за смаком
- ½ склянки панірувальних сухарів
- ¼ склянки нутового борошна
- Олія для смаження
Приготування:
Прогрійте кумін та коріандр на середньому вогні. У сковороді на 1 ст. л. рослинної олії обсмажте цибулю до м'якості.
У мисці змішайте розім'яту картоплю з усіма прянощами, додайте подрібнені цибулю, чилі, часник, кінзу, панірувальні сухарі та нутове борошно. Добре вимісити протягом 4-5 хвилин. Накрийте миску та відправте в холодильник на 30 хвилин.
Сформуйте з картопляного фаршу "кебаби" (для зручності можна використовувати палички для їжі: розподіліть кульки фаршу по паличках і акуратно зніміть їх).
Розігрійте масло на середньому вогні та обсмажуйте кебаби з усіх боків. Подавайте гарячими із салатом зі свіжих овочів та вашими улюбленими соусами.