Без цієї смакоти святковий стіл буде неповноцінним: перевірений рецепт від зірки "Мастер Шеф"

Без цієї смакоти святковий стіл буде неповноцінним: перевірений рецепт від зірки "Мастер Шеф"

Цього разу на своїй сторінці в Instagram учасниця "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк показала, як приготувати закарпатські бобульки – маленькі здобні різдвяні булочки, які зверху поливають медом чи солодкою водою і заправляють маком і горіхами.

Для цього рецепту зірка "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк бере такі інгредієнти:

  • дріжджі сухі - 1 уп. (11 г)
  • цукор - 1 ч. л. + 1 ст. л.
  • вода (тепла) - 100 г + 250 г
  • борошно - 750-800 г
  • олія соняшникова - 20-30 г
  • повидло
  • горіхи
  • кокосова стружка
  • мак

В глибоку миску зірка "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк висипає дріжджі, 1 ч.л. цукру, додає 100 г теплої води, перемішує все та лишає в теплому місці, щоб дріжджі активувалися та зійшли шапочкою.

Після цього вливаємо ще 250 г теплої води та починаємо поступово всипати борошно. Замішуємо тісто, додаючи в процесі трішки олії. Готове тісто зверху змащуємо олією, накриваємо рушником і ставимо підходити – в тепле місце на 20-30 хвилин.

Тісто учасниця "Мастер Шеф" розкочує товщиною 1-1,5 см, склянкою вирізає кільця, в центр кожного додає трішки повидла та формує бобульки, як на відео. Викладаємо бобульки на деко, змащене олією, та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 12-15 хвилин.

Далі треба приготувати цукровий сироп: просто наливаємо в каструлю трішки води, додаємо цукор і проварюємо. Готові бобульки викладаємо в миску та заливаємо цукровим сиропом, щедро посипаємо подрібненими горіхами, маком і кокосовою стружкою. Перемішуємо все, накриваємо кришкою та ставимо в тепле місце (можна в духовку на низку температуру), періодично помішуючи, щоб бобульки добре пропарилися.

"Викладаємо бобульки в тарілку, посипаємо ще зверху тертим маком, горіхами, кокосовою стружкою та подаємо їх до Різдвяного столу🌟 Це неймовірно смачно, спробуйте🥰", – додала зірка "Мастер Шеф".

Поділитися сюжетом

Останні новини

Простий рецепт кексу "Зебра": десерт, який сподобається дорослим і дітям

Як покращити зір без операції: експерти назвали вітаміни, які потрібно пити

Чому помилки — це шлях до успіху: мозок можна натренувати, як м'язи

Тарологиня Олена Бюн розповіла, чи готовий Захід запросити Україну до НАТО: «Тут карти кажуть, що…»

Покаталася на човні і залишилася без попи: дівчина тепер не зможе жити без калоприймача

Північнокорейські солдати на фронті: чим може відповісти ЄС і чи будуть війська НАТО в Україні

Контролер навідуватиметься частіше: в Україні посилять перевірки електролічильників

Рецепт шоколадних млинців від судді "Мастер Шеф" Мартиновської: тонкі та дуже смачні

Стояли, чекали і занудьгували: дівчина знайшла чим зайняти свій рот із чоловіком у черзі

"Непросте випробування": військовий експерт розповів про те, як армія РФ штурмує Харківщину і які шанси на успіх у оккупантів

Перші снігопади: українці попередили про погоду

Михайло Шейтельман заявив, що солдати КНДР на війні в Україні – це не відчай кремля, а виклик для США

Політтехнологія чи реальні воєнні погрози: експерт розповів, чи вдарить Трамп по москві

Гетманцев пояснив, що пенсіонерам стало краще: мали помітити зростання

"Потрібно утискати, де тільки можна": в одній з кав'ярень стався мовний скандал, який викликав бурхливу реакцію