Без цієї смакоти святковий стіл буде неповноцінним: перевірений рецепт від зірки "Мастер Шеф"

Без цієї смакоти святковий стіл буде неповноцінним: перевірений рецепт від зірки "Мастер Шеф"

Цього разу на своїй сторінці в Instagram учасниця "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк показала, як приготувати закарпатські бобульки – маленькі здобні різдвяні булочки, які зверху поливають медом чи солодкою водою і заправляють маком і горіхами.

Для цього рецепту зірка "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк бере такі інгредієнти:

  • дріжджі сухі - 1 уп. (11 г)
  • цукор - 1 ч. л. + 1 ст. л.
  • вода (тепла) - 100 г + 250 г
  • борошно - 750-800 г
  • олія соняшникова - 20-30 г
  • повидло
  • горіхи
  • кокосова стружка
  • мак

В глибоку миску зірка "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк висипає дріжджі, 1 ч.л. цукру, додає 100 г теплої води, перемішує все та лишає в теплому місці, щоб дріжджі активувалися та зійшли шапочкою.

Після цього вливаємо ще 250 г теплої води та починаємо поступово всипати борошно. Замішуємо тісто, додаючи в процесі трішки олії. Готове тісто зверху змащуємо олією, накриваємо рушником і ставимо підходити – в тепле місце на 20-30 хвилин.

Тісто учасниця "Мастер Шеф" розкочує товщиною 1-1,5 см, склянкою вирізає кільця, в центр кожного додає трішки повидла та формує бобульки, як на відео. Викладаємо бобульки на деко, змащене олією, та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 12-15 хвилин.

Далі треба приготувати цукровий сироп: просто наливаємо в каструлю трішки води, додаємо цукор і проварюємо. Готові бобульки викладаємо в миску та заливаємо цукровим сиропом, щедро посипаємо подрібненими горіхами, маком і кокосовою стружкою. Перемішуємо все, накриваємо кришкою та ставимо в тепле місце (можна в духовку на низку температуру), періодично помішуючи, щоб бобульки добре пропарилися.

"Викладаємо бобульки в тарілку, посипаємо ще зверху тертим маком, горіхами, кокосовою стружкою та подаємо їх до Різдвяного столу🌟 Це неймовірно смачно, спробуйте🥰", – додала зірка "Мастер Шеф".

Поделиться сюжетом

Последние новости

Рецепт панкейков от "Мастер Шефа" Клопотенко: секретные ингредиенты придадут особый вкус

Как вырастить апельсин дома на подоконнике: самый простой метод

Простой рецепт кекса "Зебра": десерт, который понравится взрослым и детям

Как улучшить зрение без операции: эксперты назвали витамины, которые нужно пить

Почему ошибки – это путь к успеху: мозг можно натренировать, как мышцы

Таролог Елена Бюн рассказала, готов ли Запад пригласить Украину в НАТО: «Здесь карты говорят, что…»

Покаталась на лодке и осталась без попы: девушка теперь не сможет жить без калоприемника

Северокорейские солдаты на фронте: чем может ответить ЕС и будут ли войска НАТО в Украине

Контролер будет наведываться чаще: в Украине усилят проверки электросчетчиков

Рецепт шоколадных блинов от судьи "Мастер Шеф" Мартыновской: тонкие и очень вкусные

Стояли, ждали и заскучали: девушка нашла, чем занять свой рот с мужчиной в очереди

"Непростое испытание": военный эксперт рассказал том, как армия РФ штурмует Харьковщину и какие шансы на успех у окупантов

Первые снегопады: украинцы предупредили о погоде

Михаил Шейтельман заявил, что солдаты КНДР на войне в Украине – это не отчаяние кремля, а вызов для США

Политтехнология или реальные военные угрозы: эксперт рассказал, ударит ли Трамп по москве