Буде ідеальним: "Майстер Шеф" Клопотенко розкрив секрет, як правильно варити рис

Буде ідеальним: "Майстер Шеф" Клопотенко розкрив секрет, як правильно варити рис

Переможець "Майстер Шеф" Євген Клопотенко розповів, як правильно варити рис. Шеф-кухар поділився хитрощами, завдяки яким можна приготувати крупу найпопулярніших сортів України.

Залежно від розміру зерен рису його можна поділити на три основні категорії: круглозернистий, середньозернистий і довгозернистий. Крім відмінностей у смаку, кожен із цих видів рису містить у собі різну кількість крохмалю. Найвищий вміст крохмалю спостерігається в круглозернистому рисі, що часто робить його більш липким після варіння. У середньозернистого рису вміст крохмалю менший, а у довгозернистого – ще менше, тому останній завжди має більш розсипчасту структуру.

Існує рис, що не піддається обробці, і його не шліфують. Зазвичай вона має чорний або чорний відтінок. Цей вид рису містить найбільшу кількість корисних речовин, але для його приготування потрібно більше часу та термічної обробки.

Всі інші види рису розглядаються як оброблені та піддані процесу шліфування. Процедура шліфування може змінюватись, включаючи парове шліфування, де рис обробляється за допомогою пари. Цей паровий рис також багатий на корисні речовини.

Для варіння рису існують спеціальні рисоварки або навіть режими мультиварки. Але не проблема, якщо подібних девайсів у вас немає, адже ідеальний рис можна зварити у простій каструлі. Для прикладу "Майстер Шеф" Євген Клопотенко взяв пропарений довгозернистий рис, оскільки він максимально підходить за користю, ціною та часом приготування.

Важливо дотримуватись відповідних пропорцій при приготуванні рису. Для досягнення ідеального результату використовуйте 1 частину рису та 2 частини води. Після того, як вода закипить, дайте рису кипіти протягом 5 хвилин, а потім вимкніть плиту, накрийте кришкою сотейник і залиште його на 15 хвилин.

Цей метод підходить для будь-якого виду рису, проте час приготування може відрізнятись. Для круглозернистого рису скоротите час кипіння на 5 хвилин, а для нешліфованого рису збільшіть час на 15 хвилин. Зазвичай рекомендації щодо приготування можна знайти на упаковці продукту.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ