Буде ідеальним: "Майстер Шеф" Клопотенко розкрив секрет, як правильно варити рис

Буде ідеальним: "Майстер Шеф" Клопотенко розкрив секрет, як правильно варити рис

Переможець "Майстер Шеф" Євген Клопотенко розповів, як правильно варити рис. Шеф-кухар поділився хитрощами, завдяки яким можна приготувати крупу найпопулярніших сортів України.

Залежно від розміру зерен рису його можна поділити на три основні категорії: круглозернистий, середньозернистий і довгозернистий. Крім відмінностей у смаку, кожен із цих видів рису містить у собі різну кількість крохмалю. Найвищий вміст крохмалю спостерігається в круглозернистому рисі, що часто робить його більш липким після варіння. У середньозернистого рису вміст крохмалю менший, а у довгозернистого – ще менше, тому останній завжди має більш розсипчасту структуру.

Існує рис, що не піддається обробці, і його не шліфують. Зазвичай вона має чорний або чорний відтінок. Цей вид рису містить найбільшу кількість корисних речовин, але для його приготування потрібно більше часу та термічної обробки.

Всі інші види рису розглядаються як оброблені та піддані процесу шліфування. Процедура шліфування може змінюватись, включаючи парове шліфування, де рис обробляється за допомогою пари. Цей паровий рис також багатий на корисні речовини.

Для варіння рису існують спеціальні рисоварки або навіть режими мультиварки. Але не проблема, якщо подібних девайсів у вас немає, адже ідеальний рис можна зварити у простій каструлі. Для прикладу "Майстер Шеф" Євген Клопотенко взяв пропарений довгозернистий рис, оскільки він максимально підходить за користю, ціною та часом приготування.

Важливо дотримуватись відповідних пропорцій при приготуванні рису. Для досягнення ідеального результату використовуйте 1 частину рису та 2 частини води. Після того, як вода закипить, дайте рису кипіти протягом 5 хвилин, а потім вимкніть плиту, накрийте кришкою сотейник і залиште його на 15 хвилин.

Цей метод підходить для будь-якого виду рису, проте час приготування може відрізнятись. Для круглозернистого рису скоротите час кипіння на 5 хвилин, а для нешліфованого рису збільшіть час на 15 хвилин. Зазвичай рекомендації щодо приготування можна знайти на упаковці продукту.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Президент має відновити баланс між інтересами військових та бізнесу - Фесенко

Чи мають українці платити "податок" зі своїх пенсій: як і хто наживається на виплатах

Долар по 45 у 2025 році заклали у бюджеті України: в НБУ дали відповідь про майбутній курс валют

У Києві з авто вкрали РЕБ станцію: поліцейські затримали підозрюваного

В КМДА розповіли, коли розпочнуть опалювальний сезон у столиці

Запасайтесь на зиму: які продукти стануть в нагоді в Україні

Блискавка втрутилась у плани реставрації унікального палацу під Одесою — історія пам'ятки

Як приготувати аджику на зиму: простий рецепт від переможця "Мастер Шеф"

В Генштабі показали, як інструктори з Нідерландів готують українських бійців

В Одесі попередили вбивство голови громадського формування

Штрафи за номери: що потрібно знати водіям в Україні

Начальник РТЦК пояснив, кому можуть надіслати повістку поштою

Велася підготовка нових ударів рф: українця затримали на "гарячому"

Батьків школярів змусять платити штрафи: сума сягатиме 1700 гривень

Прибуття північнокорейських військових на базу РФ зафіксували на відео