Буде ідеальним: "Майстер Шеф" Клопотенко розкрив секрет, як правильно варити рис

Буде ідеальним: "Майстер Шеф" Клопотенко розкрив секрет, як правильно варити рис

Переможець "Майстер Шеф" Євген Клопотенко розповів, як правильно варити рис. Шеф-кухар поділився хитрощами, завдяки яким можна приготувати крупу найпопулярніших сортів України.

Залежно від розміру зерен рису його можна поділити на три основні категорії: круглозернистий, середньозернистий і довгозернистий. Крім відмінностей у смаку, кожен із цих видів рису містить у собі різну кількість крохмалю. Найвищий вміст крохмалю спостерігається в круглозернистому рисі, що часто робить його більш липким після варіння. У середньозернистого рису вміст крохмалю менший, а у довгозернистого – ще менше, тому останній завжди має більш розсипчасту структуру.

Існує рис, що не піддається обробці, і його не шліфують. Зазвичай вона має чорний або чорний відтінок. Цей вид рису містить найбільшу кількість корисних речовин, але для його приготування потрібно більше часу та термічної обробки.

Всі інші види рису розглядаються як оброблені та піддані процесу шліфування. Процедура шліфування може змінюватись, включаючи парове шліфування, де рис обробляється за допомогою пари. Цей паровий рис також багатий на корисні речовини.

Для варіння рису існують спеціальні рисоварки або навіть режими мультиварки. Але не проблема, якщо подібних девайсів у вас немає, адже ідеальний рис можна зварити у простій каструлі. Для прикладу "Майстер Шеф" Євген Клопотенко взяв пропарений довгозернистий рис, оскільки він максимально підходить за користю, ціною та часом приготування.

Важливо дотримуватись відповідних пропорцій при приготуванні рису. Для досягнення ідеального результату використовуйте 1 частину рису та 2 частини води. Після того, як вода закипить, дайте рису кипіти протягом 5 хвилин, а потім вимкніть плиту, накрийте кришкою сотейник і залиште його на 15 хвилин.

Цей метод підходить для будь-якого виду рису, проте час приготування може відрізнятись. Для круглозернистого рису скоротите час кипіння на 5 хвилин, а для нешліфованого рису збільшіть час на 15 хвилин. Зазвичай рекомендації щодо приготування можна знайти на упаковці продукту.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Тарифы на коммуналку: насколько подорожает жизнь украинцев в 2025 году

Карточки перестанут работать: Monobank предупредил украинцев о важном нововведении в 2025 году

Все еще не верите в карты Таро? Как это работает и кто может ими пользоваться

Готовы воевать на стороне РФ: в сети всплыла переписка венесуэльцев и россиян

Самый простой рецепт сырников за 5 минут: получатся с первого раза, хозяйки поделились секретом

Пенсии вырастут в два этапа: ощутят ли украинцы повышение выплат из-за инфляции

«Ни в коем случае не веселиться, потому что война идет»: военный психолог предупредил о последствиях "самонакрута"

Война и культура: Ольга Рутковская рассказала, как российская агрессия изменила украинцев

В Краматорске возле жилого дома взорвали авто

Трудовой стаж не засчитают: кто может остаться без пенсии, несмотря на многолетний труд

Рецепт домашнего тирамису от победительницы "Мастер Шеф": вкусно, как в ресторане

«Использовали изменение погоды в свою пользу»: в 24 ОМБр прокомментировали ситуацию возле Часового Яра

Сбой в системе продажи билетов на поезда Укрзализныци: какая ситуация сейчас

Осенний салат без капли майонеза: груши, орехи и сыр - все, что вам нужно, рецепт

Штурмовая бригада получила от громады столицы 550 дронов Mavic - Кличко