Час ще є, тому не пропустіть шанс: рецепт яблучно-сливового повидла на зиму

Час ще є, тому не пропустіть шанс: рецепт яблучно-сливового повидла на зиму

З повидла виходить чудова начинка для пиріжків та печива, і навіть просто шматочок хліба з повидлом – це дуже смачно.

Його можна готувати з різних фруктів, що дозволить насолоджуватися літнім смаком холодними зимовими вечорами. Сьогодні пропонуємо вам приготувати ароматне яблучне повидло зі зливами.

Повидло. Фото скріншот з Youtube

Інгредієнти:

  • яблука – 3 кг
  • сливи – 3 кг
  • цукор – 4 кг

Яблучно-вишневе повидло. Фото скріншот з Youtube

Спосіб приготування:

Для початку потрібно промити та очистити сливи від кісточок. Перекласти в каструлю, поставити на слабкий вогонь, довести до м'якості і пустити сік.

Яблучно-вишневе повидло. Фото скріншот з Youtube

Проварені сливи забрати з каструлі шумівкою і перекласти в іншу тару, водночас сік не виливати. Самі ж сливи потрібно збити занурювальним блендером.

Після цього потрібно приготувати яблука. Для цього слід почистити їх від шкірки та серцевини, нарізати пластинками.

Яблучно-вишневе повидло. Фото скріншот з Youtube

Відварені яблука також збити занурювальним блендером.

На цьому етапі потрібно змішати дві маси між собою. Перемішати і поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння і по 1 кг додати весь цукор. Знову довести до кипіння та варити 30-40 хвилин.

Яблучно-вишневе повидло. Фото скріншот з Youtube

Гаряче повидло розкласти у банки, самі тари поставити у каструлю та простерилізувати 10 хвилин. Однак можна обійтися без цього кроку і одразу закатати банки кришками, перевернути їх вгору дном і укутати чимось теплим.

Раніше ми повідомляли про дуже смачну піцу за 5 простих кроків.

Поділитися сюжетом

Останні новини

В Москві дрон атакував військове училище, спалахнула пожежа

Батько втік закордон: як домогтися аліментів на дитину

Ліміти на карткові перекази: ПриватБанк скасує обмеження для частини клієнтів

В Карпатах знайшли гриба-гіганта вагою у 3 кілограми

Коли і як обрізати черешню восени 2024 року: унікальні методи від господарів

Не їсти після 6, щоб схуднути - це не міф? Відома фітнес-тренерка назвала головне правило стрункості

Повістки "Укрпоштою": термін явки в ТЦК скоротили вдвічі

Отримати бронь буде ще складніше: нардеп пояснив, які зміни відбудуться

Сильні дощі і похолодання: яку погоду чекати в понеділок

Підвищення тарифів на електроенергію: експерти б'ють на сполох

Ізраїльська армія розпочала новий наступ в Газі

Штрафи за прогули на роботі: юрист пояснив, коли такі стягнення незаконні

Як приготувати картопляні зрази з м'ясом у духовці: шеф-кухар Тетяна Литвинова розкрила фірмовий секрет

Цвіль у пралці: як позбутися і потім недопустити, бо запах буде термоядерний

Дороги перетворились на ріки: частина Києва пішла під воду через сильну зливу