Чебуреки без фритюру: "Мастер Шеф" Ярославський дав простий і суперсмачний рецепт

Чебуреки без фритюру: "Мастер Шеф" Ярославський дав простий і суперсмачний рецепт

На своїй сторінці в Instagram суддя проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати кримськотатарські янтики – чебуреки без фритюру.

Для тіста в розрахунку на 12 янтиків "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере:

  • борошно - 360 г + на підпил
  • вода (окріп) - 200 г
  • олія - 20 г
  • сіль
  • яйце - 1 шт. (невелике)

Начинку можна робити і звичайну мʼясну, але "Мастер Шеф" Володимир Ярославський вирішив приготувати одну зі своїх улюблених – зелень + сулугуні. Для цього нам знадобляться такі інгредієнти:

  • сир сулугуні - 550 г
  • петрушка - 150 г
  • кінза - 100 г
  • зелена цибуля - 150 г
  • вершкове масло - 70 г
  • сіль і перець - на смак

Спершу готуємо тісто. "Мастер Шеф" Володимир Ярославський додає до просіяного борошна сіль, олію та воду, яка щойно закіпіла, та швидко замішує ложкою тісто. Коли воно трохи охолоне, додаємо яйце, знову вимішуємо, накриваємо плівкою та даємо відпочити.

Для начинки натираємо сулугуні на дрібній тертці, дрібно нарізаємо петрушку, кінзу та зелену цибулю, додаємо сіль, перець, мʼяке масло та перемішуємо до однорідності.

"Мастер Шеф" Володимир Ярославський ділить тісто на 12 частин, кожну тонко розкачує. На половину викладаємо начинку, накриваємо другою половиною, притискаємо, щоб вийшло повітря, а потім виделкою затискаємо краї, як на відео.

Смажити янтики треба на розігрітій сухій пательні на середньому вогні по два разм з обох боків. "Мастер Шеф" Володимир Ярославський наголосив, що готовий янтик буде трішки надуватися. Змащуємо готові янтики вершковим маслом – і можна насолоджуватися.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Що можна посадити восени в саду: найкращі поради садівників

Мобілізація вчителів: хто втрачає право на відстрочку

Українська журналістка Рощина померла у полоні РФ, - Коордштаб

"Ощадбанк" блокує гроші пенсіонерам: залишає без копійки онкохворих

Прямої заборони не існує: віком від 50 до 60 років все ще можуть мобілізувати, але є нюанс

Євген Рибчинський «поховав» зрадницю Повалій і заспівав одну з її пісень дуетом з солісткою ансамблю ЗСУ

Рибчинський «поховав» Повалій і заспівав одну з її пісень дуетом з солісткою ансамблю ЗСУ

Росіянин із 5 дітьми прикинувся геєм, щоб просити притулку в Австрії: страх перед службою за причину не "проканав"

"Маємо добрі новини": Умєров про далекобійну зброю для України

Пенсія за 6 місяців наперед: як українці можуть отримати ці виплати

Рецепт бюджетної закуски з маринованою цибулею: це дуже смачно

Година чи засідання: які ціни в Україні на адвокатів

Підготовка до наступу "в лоб": військовий експерт розповів, яке українське місто планує атакувати армія Росії

Кличко анонсував старт опалювального сезону в Києві: відома дата

Субсидія для домогосподарств з електроопаленням: у ПФУ пояснили нюанси призначення