Чи зможете здивувати близьких: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт лазаньї з домашнім соусом

Чи зможете здивувати близьких: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт лазаньї з домашнім соусом

Рецепт класичної лазаньї не такий швидкий, як із готовим тестом, яке можна взяти в магазині, але м'який смак страви вартий очікувань.

Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як можна приготувати вдома лазанню та не купувати для цього готового тіста.

Інгредієнти :

  • Яйця – 3 шт.
  • Шпинат - 100 г
  • Борошно пшеничне - 250 г
  • Борошно - 250 г
  • Оливкова олія - ​​1 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Моцарела - 200 г
  • Пармезан - 70 г
  • Баклажани запечені - 300 г

Соус "Болоньєзе" (на 2 порції лазаньї) :

  • М'ясо (свинина, яловичина або суміш) – 400 г
  • Цибуля ріпчаста - 150 г
  • Помідори - 1 кг
  • Масло гхі - 1 ст.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Чорний перець – 0,5 ч. л.
  • Чебрець - 1 гілочка
  • Часник - 2 зубчики
  • Гострий перець – 0,5 шт.

Соус "Бешамель" (на 1 порцію лазаньї) :

  • Молоко - 700 г
  • Вершкове масло - 70 г
  • Борошно пшеничне - 70 г
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Сіль - 0,5 ч. л.

Приготування :

Змішайте яйця зі шпинатом, борошном пшеничним та іншим на вибір, додайте сіль та оливкову олію. Замісіть тісто, оберніть його плівкою і залиште на якийсь час, радить "Мастер Шеф" Литвинова.

Розкотіть тонкі листи для лазаньї, підсипаючи борошном, наріжте за розміром форми. Листи накрийте плівкою.

"Мастер Шеф" Литвинова додає, далі в каструлі розтопіть олію, додайте борошно, обсмажте кілька хвилин. Поступово вливайте молоко, помішуючи, щоб не було грудок. Додайте сіль та мускатний горіх, поки суміш не стане густою.

На олії Гхі обсмажте дрібно нарізану цибулю, часник, чебрець і гострий перець. Додайте м'ясний фарш, обсмажте до напівготовності. "Мастер Шеф" Литвинова порадила, потім краще додайте очищені та нарізані помідори, тушкуйте на середньому вогні 10-15 хвилин.

У форму викладіть шар соусу "Болоньєзе", потім пасту. Наступний шар - запечені баклажани, соус "Бешамель" та тертий сир. Повторіть шари, завершуючи шаром пасти, який покрийте сиром до смаку.

Випікайте лазанню в духовці при 180 °C протягом 30-40 хвилин, завершила рецепт "Мастер Шеф" Литвинова.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ

​Війська РФ атакують ЗСУ хімічними боєприпасами: за жовтень було понад 320 випадків